​Японія, весна і чай

15.03.23, 17:40

У кожного народу є своя традиція зустрічі весни. Про те, як це відбувається в Країні сонця, що сходить, відвідувачам бібліотеки Чижевського розповіла викладачка Української чайної групи напрямку Урасенке «Чайна кімната» Тетяна Глотова.

В Японії люди з великою радістю зустрічають весну порою цвітіння сакури. Рожева сакура відомий символ Японії та японської культури. Традиція милуватися квітучими деревами виникла ще в III столітті. Але в той час японці милувалися не сакурою, а цвітінням сливи.

Пані Тетяна влаштувала велику віртуальну екскурсію найстарішими храмами Японії, які збереглися до наших днів. Помилувалися будівлями та садами храму Yoshida-jinja Shrine, заснованого у 859 році. У Kitano Tenmangu Shrine, побудованому у 947 році, побачили, як гейші заварюють та пригощають відвідувачів храму традиційним японським чаєм під час проведення Фестивалю цвітіння слив.

Але як же без чаю? На новій зустрічі слухачі дізналися про особливості вирощування чайних дерев, які сформувалися в Японії ще у VIII столітті. Фахівчиня чайного дійства розкрила деякі секрети виробництва та правила пакування чаю, завдяки яким зберігається неповторний смак, аромат та користь найвідоміших сортів японського чаю сенча, матча.

Разом оглянули експозицію Genji Museum, який присвячений класичному роману початку ХІ століття «Повість про Генджі». Завітали у найвідоміший чайний дім Nakamura Tokichi Main Branch, де змогли подивитися процес вирощування та виробництва чаю. Побачили як подають та продають вишуканий напій, ймовірно, у найстарішому чайному домі Tsuen Main Branch, історія якого почалася ще з 1160 року.

Цикл зустрічей з викладачкою Української чайної групи напрямку Урасенке «Чайна кімната» Тетяною Глотовою продовжується. Слідкуйте за нашими анонсами.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!