​Афоня запрошує!

20.03.23, 16:00

Великий бібліофіл та знавець літератури бібліокотик Афоня запрошує кропивничан та гостей міста до Обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського.

Її книжковий фонд складає більше 800 тисяч примірників! Попри війну в книгозбірні щотижнево проходять різноманітні заходи: лекції, презентації, краєзнавчі студії, веб-екскурсії, інформаційні акції та інтерактивні заняття, тренінги та багато іншого. У відділах працюють художні, декоративно-ужиткові і, звісно, книжкові виставки.

В бібліотеці проходять заняття англомовних клубів для дорослих та дітей з різним рівнем знання англійської, а невдовзі відкриється розмовний клуб з французької.

Низку проєктів бібліотека реалізує завдяки партнерству та підтримці Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та БФ «Безпечне майбутнє». Так, у головному холі книгозбірні розгорнута дитяча точка «Спільно». Це місце для ігор, навчання та спілкування, читання та натхнення, де кожного дня проводяться кілька майстер-класів та надають консультації педіатр і вчитель-логопед.

Для тинейджерів працює освітній простір «ChromJunior», в якому за допомогою сучасних багатофункціональних хромбуків діти відкривають для себе можливості ІТ-технологій.

А спеціально для дорослих проводяться засідання Батьківського клубу, де татам і мамам допомагають розуміти своїх дітей, будувати з ними позитивні стосунки та надавати необхідну підтримку.

У партнерстві з Обласним жіночим інформаційним центром під егідою Всесвітнього фонду допомоги дітям-сиротам (WWO) бібліотека реалізує програму «Діти України і війна. Кропивницький», в рамках якої проводяться навчально-розвиткові заняття для дітей від трьох до шести років в інноваційному форматі Element of Play.

На відвідувачів чекають Школа досвідченого споживача та Інформаційна платформа з питань праці. У Клубі робототехніки хлопці й дівчата складають та програмують роботів з конструкторів Lego Mindstorms та LEGO Boost. У книгозбірні збираються творче об’єднання «Парус» та літературне об’єднання «Степ», вища народна школа та шанувальники шахів, а поціновувачі кіномистецтва відвідують артхаус клуб «У Чижевського».

Бібліотечне життя вирує! Про анонси та заходи, що проводяться в книгозбірні, можна дізнатися з бібліотечних сторінок в Telegram, Instagram, Facebook, YouTube та сайту закладу.

Записатися в бібліотеку дуже просто, вартість річного абонементу коштує лише 20 гривень. На нових користувачів чекає приємний маленький сюрприз – календарик з Афонею.

Афоня запрошує!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!