​Задокументуйте воєнні злочини, свідками яких ви стали

24.03.23, 15:21

Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України.

Громадська організація «Територія успіху» у Кропивницькому, на базі якої працює приймальня Української Гельсінської Спілки з прав людини, документує такі події.

Дані про такі злочини надходять безпосередньо від свідків і постраждалих. Тому інтерв’ювання осіб, які постраждали або були свідками воєнних злочинів - це важливим компонент такої роботи. Це сприяє збереженню історичної правди для майбутніх поколінь і допомагає уникати спотворення подій та маніпуляцій.

Інформація в базі — закрита, а персональні дані додатково шифруються, проте ви можете переглянути поточну статистику https://t4pua.org/stats Інформаційні матеріали на сайті T4Pдоступні для перегляду на 7 мовах, що дає змогу передати фактаж подій в Україні читачам по всьому світу.

Громадська організація «Територія успіху» закликає всіх, хто бачили руйнування будинків російськими ракетами чи пережили окупацію, або знає про факти привласнення майна російськими військами повідомити про це. «Територія успіху» гарантує анонімність та нерозголошення персональних даних. Але за вашої згоди інтерв’ю може бути публічним і його почують у всьому світі.

У Кропивницькому ініціатива T4Pдякує за співпрацю Інформаційному порталу «Гречка». Лінки записаних інтерв’ю:

·Влучання ракети по станції Краматорськ у спогадах очевидців

https://www.youtube.com/watch?v=NYNXLiuPDGA

·Будете нашим живим щитом: окупація с. Нестерянка

https://www.youtube.com/watch?v=3X0txUFGZhw

·Окупація та звільнення Снігурівського району Миколаївщини

https://www.youtube.com/watch?v=CE5TTohqh_s

Контактна інформація:

Координатор приймальні - Євген Козій,

тел.: +380994961989

e-mail: hurnitzky@gmail.com

Отримати консультацію щодо актуальності законодавства ви можете в приймальнях мережі Української Гельсінської Спілки з прав людини, контакти яких за посиланням https://www.helsinki.org.ua/advice-centres/ Мережа приймалень УГСПЛ надає юридичну допомогу постраждалим від наслідків збройної агресії РФ проти України у за підтримки Програми USAID Ukraine «Права людини в дії»



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!