Колекцію килимків із джинсової тканини почали створювали у Кропивницькому

02.05.23, 18:00

Команда «Team Europe Кропивницький» спільно із Професійним Ліцеєм сфери послуг і торгівлі втілюють у життя акцію з апсайклінгу «Клаптики добра» у рамках заходів, підтриманих Представництвом ЄС в Україні.

Акція полягає у вторинній переробці такої сировини, як джинсовий одяг за принципами апсайклінгу. Апсайклінг – це не просто переробка старих речей, а виготовлення із них нових! Зокрема, із джинсової тканини, яку протягом кількох тижнів організаторам приносили всі бажаючі (вдалося зібрати 258 кілограмів сировини!) волонтерки будуть шити клаптикові килимки. Таким чином акція спрямована і на поширення такого мистецтва, як клаптикове шитво (англійською мовою це називається «печвчорк» або «квілтінг»).

Сьогодні у Ліцеї сфери послуг майстриня з печворку Ірина Кудревич провела чудовий майстер-клас для учениць закладу та для жінок з числа ВПО, які проходять тут навчання на кравчинь. Пані Ірина - випускниця Ліцею, і була зворушена можливістю прийти та виступити перед дівчатами та жінками. Вона детально розповіла, що таке печворк, показала зразки та варіанти того, який матимуть вигляд килимки із клаптиків, а також поділилася секретами створення красивих і практичних виробів у стилі печворк.

“Я дуже б хотіла відродити на базі Ліцею гурток або студію із клаптикового шитва для старшокласників та старшокласниць, які цікавляться ручною роботою”, - ділиться своєю мрією та готова інвестувати власний час та сили у розвиток цього мистецтва пані Ірина. А поки що вона буде протягом наступного місяця консультувати волонтерок-кравчинь, котрі шитимуть килимки. І вже у червні, розповідає директорка навчального закладу Людмила Снєжко, відбудеться виставка готових робіт (розмір кожної буде – квадратний метр).

«Ми дуже вдячні соціальному ательє «KROP Стиль», котре вже кілька місяців діє у Ліцеї сфери послуг і торгівлі, та тим волонтерка, котрі будуть шити килимки. Всі вони поділяють ідеї вторинної переробки одягу, і навіть нещодавно влаштували «Upcycling Fashion Show», яке було надзвичайно популярним серед молоді», - розповідає членкиня команди «Team Europe Кропивницький» Вікторія Талашкевич. І запрошує всіх бажаючих переглянути свої шафи і подивитися в Інтернеті, як можна перетворити той одяг, що вийшов з моди чи не відповідає вашому розміру, на нові яскраві та корисні речі. А, якщо хочете навчитися шити і кроїти, приходьте вчитися до Ліцею сфери послуг і торгівлі - тут раді і підліткам, і дорослим, і готові як надавати освітні послуги, так і залучати учнів і учениць до просвітницьких та благодійних акцій за кращими європейськими традиціями.

Проєкт “Клаптики добра” втілюється Team Europe Ukraine у м. Кропивницький за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!