​У Кропивницькому говорили про першу домедичну допомогу

03.07.23, 12:00

На черговому засіданні Батьківського клубу обговорювали алгоритм надання домедичної допомоги до приїзду швидкої. А розібрати все по поличках допомогла лікарка, викладачка Кіровоградського медичного фахового коледжу імені Єфрема Мухіна Надія Кирпа. Вона розповіла про надання першої допомоги при гострій серцевій та судинній недостатності, артеріальній гіпертензії, бронхіальній астмі.

Особливу увагу Надія Тадеївна приділила тому, як відрізнити інфаркт від інсульту. Адже обидва стани є важкими і спричиняють складні негативні наслідки. В Україні на першому місці причиною смертей стають серцево-судинні захворювання, серед яких найчастіше трапляються інфаркти. Але, що стосується інсульту, цей стан теж дуже небезпечний своїми наслідками. Інсульт може спричинити параліч кінцівок однієї зі сторін або може викликати проблеми з мовленням. Тому дуже важливо, щоб людина вчасно отримала необхідну допомогу. І саме від правильного алгоритму дій буде залежати стан потерпілого, адже саме перша домедична допомога дозволяє зберегти життя, поки не приїде швидка допомога.

Засідання клубу проведено у межах проєкту «Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні», що реалізується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з Благодійним фондом «Безпечне майбутнє».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!