Півсотні клієнтів і клієнток щомісяця планує обслуговувати соціальне ательє «KROP Стиль»

24.07.23, 9:00

На що, крім донатів на благодійність, найбільше грошей витрачають українці? Звісно, на сферу послуг, а ще техніку, їжу, одяг та взуття. Бідніші верстви населення більшу частку доходу витрачають на їжу і комунальні послуги, після чого в них майже не залишається заощаджень. Тож, вмикаються ключові механізми економії - це придбання лише необхідних речей, відвідування магазинів низьких цін та інтерес до речей, що були у вжитку.

Саме тому громадська організація «Турбота» написала проект, щоб підтримати роботу соціального ательє «KROP Стиль», котре діє у Кропивницькому професійному ліцеї сфери послуг і торгівлі, протягом найближчих шести місяців - коштом гранту від ГО "Десяте квітня" та Aгентства ООН у справах біженців в Україні.

“В умовах повномасштабного вторгнення попит на одяг у гуманітарних центрах та у магазинах секонд-хенд суттєво зріс. Але такий одяг часто потрібно відремонтувати чи перешити. І якщо ця послуга коштує 150-300 гривень, то бажана економія сходить нанівець”, - розповідає очільник громадської організації “Турбота” Андрій Флоренко.

Особливо відчутною ця проблема є в середовищі ВПО, що може засвідчити команда волонтерів і волонтерок, котрі працюють у соціальному ательє «KROP Стиль» та надають безоплатні послуги і вимушено переміщеним особам, і місцевим мешканцям.

«Всі послуги з ремонту одягу у нашому соціальному ательє «KROP Стиль» безкоштовні. Протягом двох тижнів липня ми прийняли більше сорока замовлень від двох десятків людей. Хтось приносить одну річ в ремонт, хтось - відразу декілька, і наші дівчатка-волонтерки беруться за цю роботу з усією відповідальністю. Це дозволяє їм набувати практики і розвиватися, як волонтеркам», - розповідає директорка Кропивницького професійного ліцею сфери послуг і торгівлі Людмила Снєжко.

За її словами, дякуючи гранту від громадської організації “Десяте квітня”, соціальне ательє отримало новий поштовх до розвитку. На ці кошти буде придбано три універсальні швейні машинки, а також розпошивальну машину та відпарювач для роботи з одягом, не кажучи вже про нитки, папір для викрійок і канцтовари. Щомісяця ательє планує надавати послуги півсотні клієнтів та клієнток. Наприкінці проекту заплановано акумулювати цей досвід і поділитися ним із представниками та представницями інших професійно-технічних навчальних закладів у різних областях України.

“Внесок громадської організації “Турбота” до цього проекту буде складатися із надання безоплатних послуг проектного менеджменту, комунікацій з громадськістю, просування послуг соціального ательє та підготовки звітності для донора”, - розповідає координаторка проекту Вікторія Алєксеєвець. За її словами, також велику роль у роботі ательє відіграє співпраця зі ЗМІ - місцеві і національні медіа надають суттєву підтримку та суспільний розголос співпраці ГО “Турбота” та Кропивницького професійного ліцею сфери послуг і торгівлі. Як ось у цьому чудовому сюжеті, що вийшов на телеканалі "Інтер" у рамках марафону "Єдині новини":

Адреса соціального ательє: Кропивницький професійний ліцей сфери послуг і торгівлівулиця Гоголя, 79, перший поверх. Графік роботи у липні та серпні 2023 року: Понеділок, середа та п'ятниця - з 09:00 до 11:00. Прийом попередніх замовлень та запис до майстринь по телефону - 0952072742.

Проєкт Соціальне ательє «KROP Стиль» реалізується в рамках партнерської угоди між UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні та ГО «Десяте квітня».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!