​Секрет сили України

26.08.23, 12:00

Величезна сімейна тусовка відбувалась в Обласній універсальній науковій бібліотеці імені Дмитра Чижевського. Це протягом дня у головному холі книгозбірні на дитячій точці «Спільно» проходило свято «Сила України в єдності родини!».

Малеча з мамами і татами із задоволенням брали участь у вікторинах, майстер-класах, читаннях та спортивних розвагах. Повітря просто іскрилося від позитивної енергії, лунала весела музика та дитячий сміх!!

Цікаву розвагу знаходив для себе кожен! Дівчата та хлопці навперебій відповідали на питання вікторини про сімейні традиції, висловлювались, чи є сімейними традиціями спільна вечеря щовечора, прогулянки у парк з другом або похід з мамою в магазин іграшок, сімейний кіносеанс щосуботи ввечері чи туристичний відпочинок щоліта.

Тим часом батьки відповідали на питання вікторини «Рід - рідня – родина». Наприклад, у якій країні стародавнього світу офіційний шлюб укладався з допомогою поцілунку, звідки до нас дійшла традиція носити обручку, з чого ці самі обручки були тощо.

Великою популярністю у малих та дорослих користувалось виготовлення екоторбинок. Процес декорування торбинки неважкий, проте дуже класний. Він кожному надав можливість відчути себе митцем, який акриловими фарбами за трафаретами українських національних візерунків, державних символів або за власним малюнком створював неповторну стильну річ. Крім того, користування екоторбинкою – це відмова від пластику та гарний приклад екосвідомості.

Справжній друг бібліотеки Чижевського молодий кропивницький письменник Максим Бричка читав малечі свої нові оповідання-спогади про дитинство, бабусю та родинні свята. В актовій залі відбувся кіносеанс з переглядом чарівного фільму для всієї родини «Бешкетні канікули», героїня якого побажала, щоб усі дорослі зникли. Ой, що з цього вийшло…

Цікаві загадки про кревність, пальчикова гра «Моя родина», онлайн-гра «Знайди слово», в якій серед безлічі слів потрібно було знайти ті, що відносяться до сім’ї, – все це було захопливо і круто, як і створення родинної карти бажань. От ви збирались усі разом, у сімейному колі і малювали, яким хочете бачити своє життя у майбутньому? Якщо ні, обов’язково спробуйте!

Протягом дня на різних локаціях проходили майстер-класи зі створення поробок у техніках квілінгу, аплікації, паперопластики та усі вони були присвячені найголовнішому – родині.

«Без сім’ї немає щастя на землі, говорять в Україні. А ще: дерево тримається корінням, а людина сім’єю. Родина закладає в маленьку людину усе, з чим та піде по життю. І коли ми виростаємо, будуємо вже власні сім’ї, в нас залишається зв'язок з нашими батьками, бабусями і дідусями, а через них і з усім нашим родом – великим українським родом, з рідною землею. З сім’ї починається любов до Батьківщини. Любляча родина – це скарб, який ми отримуємо при народженні. Подякуємо нашим рідним, що вони в нас є», - закликала директорка бібліотеки Чижевського Валентина Животовська.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!