Як перешити речі з шафи, а не купувати нові?!

11.10.23, 0:00

Стара футболка може виявитися майже буддисткою. Тільки не лякайтесь! Це тому, що вона може мати друге життя і навіть не одне! Наприклад, у вигляді білизни, килимка (якщо порізати на стрічки та сплести їх разом), авоськи, котоліжечка, топа. Апсайклінг стає модним трендом, а перешивати речі полюбляла навіть принцеса Діана.

Тому тренінг із циклу занять по розвитку майстерності у наданні послуг по ремонту, який відбувся днями у Кропивницькому професійному ліцеї сфери послуг і торгівлі такий важливий. Адже сучасна мода надзвичайно швидкоплинна, а споживачі в Україні купують в рази більше одягу, аніж 20 років тому, а носять його - вдвічі менше.

Ми всі розуміємо загрозу, якою для планети є пластик, що розкладається сотні років, чи батарейки, які вбивають все живе навкруги. До чого ж тут одяг? А до того, що старі джинси чи діряві шкарпетки так само небезпечні. Бо щорічно середньостатистичний житель нашої планети викидає 32 кг одягу та взуття.

Тому
тренінг на тему "Як перешити речі з шафи, а не купувати нові" став дуже популярним серед волонтерів і волонтерок Соціального ательє, яке працює у згаданому навчальному закладі. Наразі цей проєкт реалізує громадська організація "Турбота" в рамках партнерської угоди між UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні та ГО "Десяте Квітня".



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!