​Музична наука – інтелектуальний фронт

24.10.23, 10:00

У відділі мистецтв відбулась презентація музичної частини наукової колекції книг Інституту мистецтвознавства, етнології та фольклористики імені Максима Рильського НАНУ.

Ці видання були передані бібліотеці Чижевського завдяки проєкту «Національна академія наук України – бібліотекам».Модерувалапрезентацію науковий співробітник, головний редактор інституту Ірина Сікорська, яка представила видання наукових праць співробітників.

Перлиною колекції єфундаментальна Українська музична енциклопедія у 5 томах, в яку велику частину свого таланту вклала, власне, Ірина Сікорська.

Це також антологія «Українські думи» та регіонально-жанрова антологія фольклору, в якій надруковані польові записи кропивницьких фольклористів Олександра й Наталі Терещенків.

Презентація видань відбулася за участі фольклорного ансамблю Кропивницького музичного фахового коледжу під керівництвом Наталії Терещенко, а також студента коледжу Павла Задорожного та концертмейстера Світлани Концедалової.

Художній керівник ХХІ мистецького фестивалю «Осінь з музикою Кароля Шимановського», в рамках якого і відбулася презентація, директор музею імені нашого видатного землякаОлександр Полячок зазначив, що такі чудові видання отримали не всі обласні бібліотеки України. Отже головна книгозбірня регіону має такі скарби української музичної культури.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!