​У Кропивницькому говорили про емоції в житті дитини

04.01.24, 18:00

Кожна людина переживає найрізноманітніші почуття та емоції. Як їх переживати, аби життя було гармонічним, обговорювали разом із сімейним та практичним психологом Юлією Абрамович на черговому засіданні Батьківського клубу у відділі обслуговування читачів бібліотеки Чижевського.

На початку зустрічі пані Юлія провела з учасниками клубу психологічну вправу. Серед позитивних емоцій визначили відчуття щастя, спокою, приємного здивування, але є й протилежні – сум, гнів, пригнічений стан та інші. Що з ними робити? Психолог порадила насолоджуватися приємними емоціями, а негативних допоможе позбутися вирішення проблем, які стали джерелом поганих емоцій.

В інтерактивному спілкуванні учасники заходу ділилися своїми пережитими найяскравішими емоціями, більшість з яких була саме в дитинстві.

Емоції дитини допомагають їй сприймати дійсність і реагувати на все, що відбувається. Дорослим легко побачити та прочитати дитячі емоції, бо їх видно з виразу обличчя, по позі та жестах, а також з поведінки малюка. Саме тому одним з важливих завдань батьків у вихованні – встановити тісний емоційний контакт зі своєю дитиною.

Уявлення маленької людини про себе, ставлення до себе, формування «Я»-образу залежать від дорослих, насамперед від батьків. На основі цього формується самооцінка дитини. Тобто, як дорослі реагуватимуть на прояв її емоцій та переживань, так дитина сприйматиме себе, наголосила пані Юлія .

Для позитивного емоційного розвитку дитини необхідно, щоб у родині була створена сприятлива психологічна атмосфера. Доведено, що при стабільності сімейних відносин емоційний розвиток малюка знаходиться в безпеці.

Захід відбувся у рамках програми Дитячого фонду ООН UNICEF «Комплексна підтримка місцевих та регіональних органів влади у наданні інтегрованого пакету соціальних послуг та пільг у Кіровоградській та Полтавській областях та м. Кривий Ріг».

Запрошуємо на наступні зустрічі.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!