​Дім, який завше з тобою…

24.03.24, 12:00

Цьогоріч команда Українського інституту книги вперше ініціювала проведення всеукраїнської інформаційно-просвітницької акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії», яка охоплює і дату святкування Всесвітнього дня поезії. Тиждень поезії – це гарна можливість відзначити роль поетів і поетичного слова в культурі, особливо під час війни, адже поезія як форма літератури реагує на події найпершою.

Тема тижня поезії 2024 – ДІМ. Гаслом став рядок із вірша сучасної української поетеси Ірини Шувалової – «Ріки незмінно течуть додому». Поняття «дім» для кожного з нас набуло щемкого значення. Дім для українців тепер про повертання і чекання, про безумовну віру в тих, хто за цей дім бореться. Дім – це світло, котре гріє, навіть, коли вас розділяють тисячі кілометрів. Дім – це Україна.

Дім – це щось однозначно більше, ніж місце, де ми живемо. Це те, що всередині нас, і те, що з нами, де би ми не були. Війна змусила багатьох залишити свої домівки. Але наш дім незмінно залишився в нас, і ми несемо його з собою. Як тривожний наплічник, як пам’ять, як відчуття себе. Він б’ється із ритмом серця, він болить невиболеним болем і голосить онімілим криком, але він залишається в нас, щоби ми стали домом для тих, кого любимо.

Про все це присутні почули у віршах талановитої Надії Гармазій під час поетичних читань «Дім, який завше з тобою», які відбулися у відділі обслуговування користувачів бібліотеки Чижевського. Окремі твори поетеси звучали у супроводі авторської музики гітариста та композитора Дмитра Дороша, розкриваючи їхню емоційність і силу. Музика і поезія – це дві чарівні сили, які доповнюють одна одну, тому в поєднанні вірші зазвучали по-іншому, торкаючись глибини душі.

Під час поетичного вечору пані Надія також представила свої акварельні та графічні роботи на сакральну для всіх тему дому. Отож це було поєднання поезії, музики та живопису.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!