​Молодь Світловодська готує масштабний фест у місті

24.03.24, 10:00

Десять молодіжних команд на Кіровоградщині пройшли у березні навчання в рамках програми UPSHIFT, організоване громадською організацією “Слов’янський культурний центр “Задзеркалля”, та отримали шанс втілити свої ідеї і вирішити соціальні проблеми за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW. Одна з команд — це команда Молодіжної ради Світловодська.

Команда складається із п’яти юнаків та дівчат: Владислава Григор'єва, Олександра Захарченка, Софії Мацук, Крістіни Винник та Іллі Білоруського. Вони давно знайомі одне з одним, адже входять до складу Молодіжної ради, що впливає на формування молодіжної політики у місті Світловодськ.

Для участі у програмі UPSHIFT команда подала заявку з проблемою низької залученості молоді Світловодська — юнаків та дівчат віком 14-24 років, — до молодіжного руху. Виклик, який постав перед командою, це як залучити більше своїх однолітків до активностей у місті задля подальшого розвитку молодіжної спільноти.

“Під час навчання на буткемпі ми створили прототип фесту, який відбуватиметься у місті Світловодськ. Концепція полягає у тому, щоб залучити до фесту експертів з SMM, UI та UX-дизайн, продакшену та постпродакшену, розповісти на фесті про те, як можна працювати у площинах моушн-дизайну, зйомки відео та цифрової фотографії”, — розповідають про свої плани апшифтери.

Як учасники та учасниці Молодіжної ради, вони планують тісно співпрацювати із місцевою владою, щоб на фесті були і атракціони, і ярмарок, і інтерактивні заходи із залученням різних спікерів та фахівців. Адже, за дослідженнями, котрі провела команда, у місті Світловодськ є багато різних груп молоді, які не достатньо тісно контактують одне з одним. І фестиваль має призвести до гуртування однодумців, до нових знайомств і контактів, до спільнотворення дієвої спільноти.

Слідкуйте за діяльністю команди “Молодіжна рада” протягом наступних трьох місяців у Світловодську, приєднуйтесь до Оргкомітету з проведення фестивалю, беріть активну участь у житті громади.

Більше дізнатися про цю та інші команди, які беруть участь у програмі UPSHIFT можна на сайті https://upshiftukraine.org/, а також в Інстаграмі https://www.instagram.com/ngozadzerkallya/



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!