​“Тримай дзен!” пропонує молодь Олександрії

09.04.24, 14:00

Десять молодіжних команд на Кіровоградщині пройшли у березні навчання в рамках програми UPSHIFT, організоване громадською організацією “Слов’янський культурний центр “Задзеркалля”, та отримали шанс втілити свої ідеї і вирішити соціальні проблеми за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW. Одна з команд — це “Тримай дзен” з Олександрії.

Команда складається із трьох дівчат: Марії Телеуци, Валерії Сухацької та Єлизавети Хамчукової. Вони зібралися разом і подали заявку на участь у програмі UPSHIFT, бо переконані, що у важких умовах, в яких перебувають сьогодні діти, молодь та дорослі в Україні, треба вміти відновлювати власні сили, але цьому потрібно навчитися.

“Ми хочемо показати одноліткам, які існують екологічні методи, щоб відновити внутрішні сили. Адже вміння це робити якісно дає опору та допомагає справлятися з проблемними ситуаціями в житті, пізнавати світ, досягати цілей”, - переконані у команді “Тримай дзен!”

Готуючись до заходів, котрі могли б дати молоді шанс отримати ці знання, дівчата опитали більше ста своїх однолітків щодо їх емоційного стану і отримала відповіді, в яких велика частина опитаних зізналася про наявність у них постійних негативних емоцій: суму, відчаю, розпачу, тривоги та безсилля від того, що не знають, як дати собі раду. Виходячи з цього, апшифтерки сформулювали проблему, над якою будуть працювати далі. Це недостатня кількість інформації про психологічне здоров'я серед підлітків та молоді.

“Через відсутність знань, більшість не розуміє, що планування власного режиму дня дозволяє точково направляти енергію, вирішувати поставлені задачі і дбати про себе. За потребою у психологічному та емоційному відпочинку ховаються глибші бажання: навчитися керувати власною увагою, створювати навколо себе безпечний простір”, - переконані у команді “Тримай дзен”.

Рішення, яке пропонує команда, це серія заходів для підлітків та молоді міста Олександрії, щоб підвищити їх обізнаність про психологічне здоров'я. Також команда буде проводити такі заходи, як йога та медитація для зв'язку тіла та розуму, щоб розслабитися як ментально, так і фізично. Планується і Вечір теплих розмов, в рамках якого люди будуть грати в ігри та розповідати про себе, і арт-терапевтичне заняття, і прибирання на вулиці, і зустрічі з психологами.

Слідкуйте за діяльністю команди “Тримай дзен” протягом наступних трьох місяців в Олександрії, приєднуйтесь, допомагайте втілювати мрії молоді у життя!

Більше дізнатися про цю та інші команди, які беруть участь у програмі UPSHIFT можна на сайті https://upshiftukraine.org, і в Інстаграмі https://www.instagram.com/ngozadzerkallyaUPSHIFT — це глобальна програма Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), яка реалізується у понад 40 країнах. Програма надає можливість молоді пройти тренінг за методологією Human Centered Design (людиноорієнтований дизайн), отримати менторську підтримку та ресурси, щоб створити соціально важливі проєкти.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!