​Форум регіональних лідерів Кіровоградщини відбувся в Кропивницькому

27.06.24, 15:11

Допомога армії, відбудова територій, розвиток громад, роль жінок і молоді у політиці, міжнародне співробітництво та досвід розв’язання регіональних проблем: у Кропивницькому на Форумі регіональних лідерів Кіровоградщини представники політичної партії «Слуга Народу» поділилися результатами роботи

Форум зібрав разом керівництво партії, депутатів різних рівнів, представників партійних підрозділів, волонтерів, ветеранів війни та громадських активістів. Темою для обговорення стала політика партії в умовах війни, реалізовані партійцями проєкти в громадах, а також подальші плани.

«Кіровоградська обласна організація «Слуги Народу», яку очолює Бєжан Михайло - одна з найбільш активних та ініціативних. Тут генеруються ідеї, реалізовуються проєкти та 24/7 надається допомога для ВПО і фронту. Саме тут, як і по всій Україні - наш найцінніший кадровий резерв. Чого тільки вартий наш колега Михайло Дроботенко, ветеран, призер змагань «Сильні України», рекордсмен світу з адаптивного стронгмену, який власним прикладом мотивує побратимів до реабілітації через спорт та до спортивних досягнень», - зазначила у вступному слові Олена Шуляк, очільниця партії «Слуга Народу».

Сьогодні депутати різних рівнів «Слуги Народу» гідно представляють інтереси України на міжнародній арені та залучають фінансову допомогу для держави – наголосила Олена Шуляк. Найближчим часом в межах програми «Ukraine Facility» Україна має отримати 50 мільярдів євро. Кошти повинні покрити бюджетний дефіцит. А також підуть на інвестування українського бізнесу та розбудову місцевих громад.

Успішним прикладом міжнародного співробітництва поділився очільник Кіровоградської обласної організації партії «Слуга Народу», заступник міського голови Кропивницького Михайло Бєжан.

«Сьогодні Кропивницький продовжує розвивати міжнародне співробітництво з німецьким містом Крефельд та нідерландським Венло, з якими минулого року були підписані відповідні меморандуми. Зокрема, міжнародні партнери передали Кропивницькому комунальну техніку вартістю 300 тис євро та допомогли облаштувати укриття в одному з дитячих садочків та лінгафонний кабінет в одній зі шкіл міста», – розповів Михайло Бєжан.

Попри збройну агресію, Україна встояла та не згортає реформ. Верховна Рада приймає закони, спрямовані на стабілізацію економіки, відновлення зруйнованих росіянами територій та розвиток демократії – заявив нардеп від «Слуги Народу» Олександр Дануца. За його словами, особливо ретельно в парламенті його однопартійці підходять до підготовки законопроектів, пов’язаних з обороною та євроінтеграцією нашої держави.

«Уже сьогодні є переговори з Євросоюзом по вступу України в цю організацію. І, безумовно, пройде небагато часу, і я в цьому абсолютно впевнений, і Україна буде повноправним, достойним членом ЄС, до чого ми всі прагнемо. Тому дуже часто спільно з Європейським Союзом, спільно з європейськими інституціями і організаціями ми приймаємо такі закони», - розповів про свою діяльність у Верховній Раді Олександр Дануца, голова підкомітету з питань організації охорони громадської безпеки і порядку Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності.

Член Ради Громадських обʼєднань національних спільнот України, депутат Кропивницької міської ради від «Слуги Народу» Тігран Хачатрян наголосив, що Україна об’єднує представників багатьох національностей та культур, і ці люди під час війни показують приклад, як можна об’єднати зусилля та працювати на перемогу. На Кіровоградщині працює Центр розвитку національних культур «Єдина родина».

«В нього входять представники багатьох діаспор: польської, болгарської, німецької, ромської, грецької, єврейської, вірменської. «Єдина родина» має свій колорит і показує всій Україні, як потрібно працювати в єдності. Європейські цінності – це рівні можливості. Ми показуємо це своєю роботою. Сьогодні ми не дивимось на національність: ми всі – українці», – зазначив Тігран Хачатрян.


У Кропивницькому форум регіональних лідерів провели першим в Україні. Він покликаний обмінятися думками та покращити комунікацію між партійцями. За результатами форуму представники «Слуги Народу» налагодять співпрацю з органами місцевого самоврядування та почнуть реалізацію нових соціально важливих проєктів.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!