Фестиваль дерунів у місті Коростень

14.09.2013
14.09.2013

Коростень – призабутий нині історичний осередок, що колись був столицею об’єднаних древлянських племен. Княгиня Ольга колись хитро спалила це місто, прив'язавши до ніжок коростенських голубів по жаринці. А коли вона обрала для себе відлюдницький спосіб життя, то влаштувала біля Коростеня свої купальні, які являють собою красиву розсип гранітних валунів у відносно неглибокій річці. Зараз вони розташовані в міському парку та ознаменовані пам’ятником владичиці, а на одному з каменів зараз висить відповідна табличка...

Тут же неподалік знаходиться і військово-історичний комплекс «Скеля».  Об'єкт було збудовано незадовго до Другої світової війни як командний пункт Коростенського укріпрайону. Влаштований у багатометровій скельній породі, він надавав абсолютну захищеність представникам командного складу. Вдало продумані системи вентиляції та очистки повітря давали можливість перебувати тут впродовж тривалого часу. Із цікавих експонатів музею варто відзначити протигаз для немовлят та аналогічний прилад для коней. Також в експозиції представлена чимала колекція зброї часів ВВВ.

Проте родзинкою туру, що його на вихідний пропонує турагенція Унікальна Україна, безумовно є Фестиваль дерунів. Вже вшосте місто Коростень восени проводить це свято із яскравими виступами, веселими гуляннями та смачними дерунами. Приєднайтеся, і ви не пожалкуєте!

Програма фестивалю
- Урочисте відкриття VІ Міжнародного фестивалю дерунів "Дерунам - слава!".
- Проведення конкурсів  на найбільший і найоригінальніший овоч чи фрукт Коростенщини, на кращий національний костюм (чоловічий, жіночий, дитячий), на дерунярський ласун, «Зірка дерунярського мистецтва» ( найсмачніші деруни), «Дивовижна самобутність» ( краща презентація дерунів та облаштованого місця), «Коростенська Солоха», Дерунярське триборство та поліські конкурси.
- Майстер-клас від міського голови «Дерун від мера». Школа дерунярства.
- Майстер-класи, презентації дерунів гостей фестивалю. Дерунярські вибори.
- Нагородження переможців конкурсів VІ Міжнародного фестивалю дерунів



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!