Фестиваль, присвячений Дню Землі, об’єднав найталановитіших дітей

23.04.16, 14:00

Промайнув ХХІ Всеукраїнський фестиваль дитячої та юнацької творчості, присвячений Всесвітньому Дню Землі. Три насичених дні з 20 по 22 квітня 2016 року у м. Кіровограді стали незабутніми для більше ніж 200 дітей з Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Кіровоградської, Київської, Полтавської, Хмельницької та Черкаської областей. Тему XXІ Фестивалю – „Від роду до народу, від народу до нації”, висвітлили діти та підлітки у трьох номінаціях: „Громадська думка”, „Родинна творчість національно-патріотичного спрямування у сценічному мистецтві” та „Декоративно-ужиткове мистецтво”.

Також на Фестиваль завітали партнери Кіровоградського обласного ЦДЮТ з м. Батумі (Грузія), які спільно з вихованцями центру беруть участь у реалізації міжнародного проекту „Демократія в школі”. У рамках Фестивалю гостями були проведені тренінги з вивчення прав людини. В перший день юні таланти познайомились один з одним на тренінгу комунікації. Під час активних ігор та вправ кожен знайшов собі друга. Позитивні враження продовжили отримувати учасники фестивалю на творчій майстерні за темою „Україна починається з тебе”, яка проходила у формі квесту. Пізнавальні та цікаві завдання на станціях ознайомили дітей з темою фестивалю та налаштували на роботу у номінаціях.

Усі заходи фестивалю – завжди взаємопов’язані. Тому національно-патріотична тематика була продовжена у яскравому, зворушливому шоу-відкритті, який проходив на сцені Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М.Л. Кропивницького. Учасники та гості фестивалю отримали велике естетичне задоволення від виступів народних художніх колективів Кіровоградського обласного ЦДЮТ: ансамблю сучасної хореографії „Час Пік” (художній керівник – І. Мурована), театру-студії „Маска” (художній керівник Н. Фільченкова), хореографічного ансамблю „Росинка” (художній керівник Г. Чайковська) та зразкового художнього колективу студії сучасної естрадної дитячої пісні „Вікторія” (керівник В. Гаваза).

Наступного дня в програмах номінацій були найрізноманітніші форми роботи, в яких конкурсанти змогли проявити свої таланти, вміння та креативність. За відгуками дітей їм найбільше запам’ятались стенд-ап, флешмоб, майстер-класи, сценічні виступи та спілкування із цікавими запрошеними діячами мистецтва. А саме: О. Коломієць, член Національної спілки художників України, майстер народного мистецтва Національної спілки майстрів народного мистецтва України, та І. Дідик, член полтавської обласної організації Національного союзу письменників України, член Союзу письменників Білорусії, редактор телебачення Полтавського філіалу Національної телерадіокомпанії України «Лтава». Насичений другий конкурсний день закінчився веселою, активною, позитивною дискотечно-розважальною програмою „Фестивальний калейдоскоп”. Заряд святкового настрою передали учасникам невтомні ігротехніки – вихованці театру-студії „Маска” (керівник О. Рудник).

У членів журі трьох номінацій була найважча робота – оцінити усіх конкурсантів та визначити переможців. Після довгих переговорів рішення компетентного журі було беззаперечним – визнати переможцями і нагородити дипломами наступних учасників: У номінації „Громадська думка” дипломом І ступеня нагороджена команда „Мрія” Центру дитячої та юнацької творчості місто Добропілля Донецької області (керівник В. Верещагіна). У номінації „Родинна творчість національно-патріотичного спрямування у сценічному мистецтві” переможцем та володарем дипломом Гран-прі визнана Родина Чорнопольських Петрівського районного центру дитячої та юнацької творчості (керівник Л. Чорнопольська). Диплом І ступеня нагороджений колектив „Фо степ” Донецького обласного палацу дитячої та юнацької творчості (керівник Т. Хіміон). У номінації „Декоративно-ужиткове мистецтво” дипломом Гран-прі нагороджений Панкратьєв Віталій та дипломом І ступеня у середній віковій категорії – Гулько Андрій, вихованці гуртка „Художнє різьблення” Центру дитячої та юнацької творчості ім. О. Шакала м. Олександрії (керівник Д. Кудря).

Володарем диплому І ступеня у старшій віковій категорії стала Коломієць Анастасія – вихованка народного художнього колективу студії образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва „Писанка” Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості (керівник Т. Стороженко).

Найприємніші враження від фестивалю закріпили юні таланти під час перегляду шоу-закриття фестивалю. Глядачів змусили задуматись та пережити найрізноманітніші емоції неповторні виступи народних художніх колективів Кіровоградського обласного ЦДЮТ: ТО Молодіжний клуб „Імідж” (художній керівник Н. Долгополова), оркестр народних інструментів „Орія” (художній керівник С. Матрос), оркестр духових інструментів „Зміна” (художній керівник О. Ніщеменко), студія вокального мистецтва „Антарес” (художній керівник О. Дороганич) та хореографічний ансамбль „Росинка”.

Фестиваль дитячої та юнацької творчості – чудова можливість для сучасної молоді проявити себе. Таку активну молодь із задоволенням підтримують партнери Кіровоградського обласного ЦДЮТ. А саме, депутат Кіровоградської міської ради В. Дрига, обласна громадська організація „Центр”, „Райффайзен банк Аваль”, дискоклуб „Провокатор”, кінотеатр „Портал”, готель „Дворцовий”, Спілка Вірмен України, Кіровоградська обласна державна телерадіокомпанія, Телерадіокомпанія „ТТV”, ПАТ „Торговий дім „Гидросила”, Кіровоградська обласна філармонія, Кіровоградський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. М.Л. Кропивницького, Кіровоградський комерційний технікум, Спілка жінок України, Асоціація гуманітарного партнерства. 22 квітня 2016 року перегорнута чергова сторінка історії Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості, присвяченого Всесвітньому Дню Землі. Двадцять перший раз у місті Кіровограді найталановитіші діти та підлітки з різних куточків України представили свої таланти, активну громадянську позицію та поділились планами на майбутнє. З кожним роком фестиваль стає все масштабнішим та змістовнішим, тому двадцять другий фестиваль обіцяє ще більше приємних сюрпризів!

Яніна Ликова, фахівець із зв’язків з громадськістю Кіровоградського обласного ЦДЮТ

Контактний номер телефону для представників ЗМІ: 050-146-75-06.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!