Чи перейменують нарешті бібліотеку Гайдара на бібліотеку Шевченка?!

14.07.2015
14.07.2015

У вівторок, 14 липня о 10.00, у сесійному залі обласної ради відбудеться пленарне засідання позачергової тридцять сьомої сесії обласної ради шостого скликання. До порядку денного пропонуються чимало питань, наприклад, кадрові (про головних лікарів Маловисківської станції переливання крові та Кіровоградського обласного Центру здоров’я), а також стосовно децентралізації (про схвалення проекту Перспективного плану формування територій громад Кіровоградської області) та бюджету.

Депутати планують затвердити новий склад обласної комісії з питань підтримки молодих науковців та прийняти до спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міст області будівлі державного закладу “Спеціалізована медико-санітарна частина № 19 Міністерства охорони здоров'я України”. Є на порядку денному і питання про зміну найменування обласної бібліотеки для дітей ім. А.П.Гайдара.

Сайт "Тусовка" вже неодноразово писав, що і колектив бібліотеки, і читачів просять депутатів змінити найменування юридичної особи “обласна бібліотека для дітей ім. А.П.Гайдара” на “Кіровоградська обласна бібліотека для дітей ім. Т.Г.Шевченка”. Наразі є навіть проект рішення, який обгрунтований тим, що існує Закон України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”.

У бібліотеці вже зібрали понад 600 підписків, але досі - на кількох сесіях, - депутати обласної ради вперто не підтримують громадську ініціативу. За словами директора, щоразу не вистачає 5-6 голосів, щоб довести справу до кінця. Втім, кіровоградці не полишають сподівань, збирають підписи і наполегливо йдуть до мети. Можливо, 14-го липня депутати обласної ради нарешті почують голос громади і зроблять те, чого від них вимагають.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!