«Щасливчики»

03.02.2016
03.02.2016
Кіноклуб "Екран"
Кировоград, улица Большая Перспективная, 24

3-го лютого о 15 годині кіноклуб "Екран" запрошує на перегляд кінофільму «Щасливчики» (Les veinards).

Це французька кінокомедія, яка складається з п'яти новел, головними героями яких є щасливчики, які виграли головні призи різних лотерей. В останній частині головну роль виконує Луї де Фюнес.

Норкова шуба

Жаклін (Мірей Дарк) працює покоївкою у архітектора Жерома. Одного разу, правильно відповівши на всі запитання, опубліковані в газеті, вона виграє головний приз - норкову шубу. Тепер всю домашню роботу вона виконує виключно в манто, що дуже виводить з себе її господиню Лауру. Тому Лаура відмовляється йти з чоловіком на вечерю з одним з його клієнтів, Жоржем, коли дізнається, що Жером, бажаючи пустити пил в очі, похвалився клієнтові, що купив їй норкову шубу, сподіваючись, що вона позичить шубу в служниці. Після сімейного скандалу Жером відправляється на вечерю зі служницею, яка увійшовши в роль його дружини, запрошує Жоржа з дружиною провести залишок вечора у них. Жером дзвонить додому і просить дружину піти на пару годин, після чого везе гостей до себе. Двері їм відкриває його дружина, переодягнувшись в служницю. Жорж настільки зачарований Лаурою, що починає доглядати за нею на очах у ревнивого Жерома.

Шикарний обід

Мсьє Брішто виграв головний приз гастрономічною лотереї - вечеря в ресторані. Передчуваючи прекрасний вечір, він відправляється в ресторан, де його проводжають в кабінет, заповнений репортерами. Посадивши його за великий стіл, оточений працівниками ресторану, йому підносять найкращі страви, але лише на пару секунд, щоб фотографи встигли зробити знімки щасливого клієнта на тлі послужливих офіціантів. Після цієї фотосесії його відводять і підсаджують за стіл до закоханій парі. Дівчина, бажаючи викликати ревнощі у свого друга, починає кокетувати з Брішто. Відбувається невелика бійка між ним і ревнивцем, який рве його конкурсне посвідчення. Уривки до оплати не приймаються. Коли офіціант приносить рахунок, Брішто доводиться розщедритися.

Кінозірка

Оголошено радіо-телевізійний конкурс, який викликає великий інтерес у чоловіків різного віку, адже головний приз - інтимний вечір з кінозіркою Патріцією Паддінгтон! Ім'я переможця - Симон Таке. Прибувши в апартаменти зірки, заповнені репортерами, він поводиться дуже по-свійськи і схоже має серйозні наміри стосовно Патриції, що виводить з себе організатора конкурсу, який опікується зірку. Патриція ж зачарована безглуздим Таке, оскільки вперше відчуває таке серйозне ставлення до себе. Вечір закінчується вельми плачевно для організатора і щасливо для молодої пари.

Яхта

Розкривши ранковий номер газети, мсьє Анрі Дюшмен дізнається, що виграв головний приз лотереї - яхту. Він тут же відправляється додому і каже дружині, що повинен терміново їхати в Брюссель у справах, а сам дзвонить Корін - дівчині, розташування якої він уже давно безуспішно домагається, - і запрошує її в круїз по Середземному морю на власній яхті. Корін відразу ж погоджується. Єдине, що не врахував мсьє Дюшмен - це те, що мадам Дюшмен теж прочитала ранкову газету і теж чомусь несподівано заявила йому вранці, що їде відвідати свою тітку. Сама ж викликала співробітника фірми чоловіка - красивого молодого чоловіка на ім'я Філіп, досвідченого яхтсмена, який виграв безліч регат. Філіпу вона запропонувала надати їй люб'язність і доставити яхту, при цьому сподіваючись приємно провести з ним час. Прибувши на місце, пари опиняються в одному готелі в номерах навпроти.

Великий приз

Антуан Борпер (Луї де Фюнес) виграє головний приз національної лотереї - сто мільйонів франків. Прибувши в Лімож з дружиною і дочкою, він знімає найдорожчий номер в готелі, бере порожню валізу і відправляється за призом. Наповнивши валізу купюрами, Антуан вирішує відразу ж покласти гроші в банк. Але як до нього дістатися, коли місто повне потенційних грабіжників і кожен перехожий напевно тільки й мріє про його валізі?



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!