​Місто втечі: передпрезентація психологічної трилогії Вікторії Шкабой

18.10.2024
18.10.2024
Музей мистецтв
Кропивницький, вул. В.Перспективна, 60

Ви колись потрапляли в місто, з якого неможливо втекти? А може, навпаки, прагнули опинитись у місті, де є великий загадковий парк — моторошний в осінніх сутінках?

Чи можливо писати на важкі теми, «запакувавши» оповідь у затишні описи міста, в якому примарно вгадується Кропивницький? Як сучасний міський роман перетворився на справжній літературний серіал?

Про це і не тільки поговорять письменниця Вікторія Шкабой та журналістка Ірина Требунських під час передпрезентації другої трилогії психологічних романів про мешканців невеликого міста з великим парком посередині.

Прийняття себе, стосунки з батьками, пошук улюбленої справи та самореалізація — теми, близькі кожній людині. Комплекси, нав’язані з дитинства стереотипи й установки, а також проживання травми — все це знайшло відображення на сторінках книг Вікторії Шкабой. Письменниця не лише пише про складні теми, а й залучає до обговорення психологинь, проводить просвітницькі заходи, зокрема серед молоді.

Навіть якщо ви ще не читали романи «Солодко, токсично, туманно», «Вглиб Кароліни» і «Чому Меліса?», наступні книги можна читати й окремо від них (але, звісно, ідеальна картина складеться після ознайомлення з усіма текстами).

«Місто втечі» — це збірка (чотири повісті, одне оповідання), герої якої так чи інакше пов’язані з містом. Хтось прагне втекти з нього назавжди, а дехто цілком задоволені життям, досліджують феномен черевичного маніяка і викривають справи давно минулих літ.

«Серед ясного неба» — роман у двох частинах, що оповідає про життя киянки, яка дивним чином через різних людей пов’язана з тим самим містом, відстань від якого до Києва — ніч у поїзді.

«Другорядні» — роман-збірка (дві повісті, чотири оповідання), що поєднує музиканта місцевого рок-гурту, танцівницю, яка отримала травму, спортивного журналіста, медсестру, 16-річну школярку з Харкова та інших героїв та героїнь.

А ще у вас є унікальна можливість ознайомитися з поки неопублікованими творами, що увійдуть до нової трилогії.

Послухати оповідання «15 пропущених» в озвучці професійної акторки https://www.youtube.com/watch?v=pwsThgNnFYw

Послухати оповідання «Монолог Аліни» в авторській начитці https://www.youtube.com/watch?v=1pG1wCN4MfQ

Почитати оповідання «Він був турботливим чоловіком» http://chas-time.com.ua/liudyna/seredmistia-46.html



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!