Діти на візочках вперше заїхали до Парламенту

19.06.13, 9:11
Кіровоградські діти, чиє життя обмежене інвалідним візочком, навіть мріяти не могли, що їм випаде нагода побувати у стінах Українського Парламенту і на  мить відчути себе народними обранцями. Така екскурсія була організована вперше за історію країни.  Мрію дітей здійснив народний депутат України Андрій Табалов.

До нього звернулася голова Кіровоградської обласної громадської організації матерів дітей-інвалідів «Серце матері» Людмила Шукрута з проханням допомогти організувати екскурсію. Розуміючи, що до столиці поїдуть діти особливі, Андрій Олександрович потурбувався, аби маленьких туристів у інвалідних візочках на таксі доставили до автобуса, забезпечив кожну дитину сніданком, а після екскурсії Радою вся кіровоградська делегація смачно пообідала у парламентській їдальні поруч з народними депутатами.

З цікавістю  дітки слухали екскурсовода про історію будівництва пам’ятки архітектури – приміщення Верховної Ради, перше засідання у якому відбулося 26 липня 1939 року. Побували у парламентських кулуарах, де на згадку сфотографувалися разом з Андрієм Табаловим біля відомої картини Олексія Кулакова «Державотворення».

Але найбільше дітям запам’яталася сесійна зала -  серце українського Парламенту. Скільки радісного захоплення викликала у дітей можливість посидіти у депутатських кріслах, понатискати кнопки, виголосити промову з трибуни  Ради. Деякі з дітлахів навіть залишили свої письмові послання депутатам, на чиїх місцях вони сиділи.

- Щоб зайти в парламент, дітям довелося долати понад сто сходинок, - підкреслив народний депутат України Андрій Табалов. – Труднощі виникли ще на порозі парламенту. Інвалідні візки просто не проїжджали у двері. Тих, хто не міг йти, дорослі несли на руках. На жаль, Рада не пристосована для відвідання людьми з особливими потребами. Я ініціюватиму звернення до народних депутатів, аби передбачити у державному бюджеті кошти на облаштування пандусів у приміщенні Ради. Сподіваюся, що вони з розумінням поставляться до цієї проблеми і підтримають мою ініціативу.

Прощаючись, діти щиро і голосно подякували Андрію Табалову за незабутні враження. І цілком серйозно прислухалися до побажання екскурсовода повернутися в стіни Верховної Ради уже  в іншому статусі – народного депутата.

автор - Геннадій Тітієвський
 



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!