Майнові декларації без декорацій

20.06.13, 13:00

Сьогодні, 20 червня Transparency International Україна презентує Національну моніторингову кампанію відповідності стилю життя високопосадовців України задекларованим ними статкам. Нагадаємо, що контактна група TN в Україні - це кіровоградська громадська організація "Творче об'єднання ТОРО".


Антикорупційний закон зобов’язує усіх службовців України декларувати не тільки свої прибутки і майно (норма діє із 1992 року), але й будь-які одноразові витрати, що перевищують 80 тисяч грн. (до 2014 року – 150 тисяч грн.). У той же час вона досі залишається декларативною – станом на сьогодні у країні не створено незалежного органу, відповідального за контроль над майновими деклараціями і за перевірку їх відповідності реальному способу життя публічних службовців. 


Саме тому представники більш ніж 40 неурядових організацій, журналістських агенцій та індивідуальних розслідувачів, об’єднані в Громадянське партнерство «За відкритість майнових декларацій публічних службовців України», під керівництвом Transparency International Україна взялися проконтролювати виконання закону. Перевірці підлягає стиль життя високопосадовців місцевого та центрального рівня, міністрів, голів обласних державних адміністрацій, міських голів обласних центрів, а також усіх їхніх заступників.


У заході – презентації громадської ініціативи візьмуть участь представники:

• центральних органів влади, що спеціалізуються на питаннях протидії корупції та врегулювання конфлікту інтересів;

• національних та місцевих медіа, що практикують журналістські розслідування;

• представників донорської та міжнародної спільноти, що зацікавлені у питаннях доброчесності;

• активістів національних та місцевих моніторингових неурядових організацій.


Модератори події: Mustafa Nayyem Мустафа Найєм (Українська правда) та Natalie Sedletska Наталя Седлецька (Тендер News). 
Початок заходу: 20 червня, четвер, з 14:00 по 16:30. Місце проведення: Будинок вчителя («Молодіжна зала»), вул. Володимирська, 57, м. Київ. Робочі мови заходу: українська та російська. Переклад не передбачено. За підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні (Програма МАТРА), Європейського Союзу, Представництва Фонду Фрідріха Науманна в Україні, проекту «Об’єднуємося заради реформ (UNITER)», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.


Онлайн трансляція з сьогоднішньої презентації Національної кампанії моніторингу стилю життя високопосадовців стартує о 14ій тут http://ti-ukraine.org/news/2796.html



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!