Кіровоградці – «за» премію Богдана Ступки

05.07.13, 18:07
Богдан Ступка
Богдан Ступка

Знані кіровоградці-діячі культури та мистецтва поділилися своїми думками стосовно президентського рішення про створення премії імені Богдана Ступки

Директор Кіровоградського обласного загальноосвітнього навчально-виховного комплексу гуманітарно-естетичного профілю (гімназія-інтернат-школа мистецтв), народний артист України Анатолій Коротков так прокоментував рішення Президента України щодо встановлення державної премії імені Богдана Ступки:

"Ініціатива Президента про створення премії імені Богдана Ступки – це важливе рішення для галузі культури. Я впевнений, що воно знайде позитивний відгук серед усіх діячів мистецтва. Позитивно воно сприйматиметься і суспільством, адже переоцінити вклад Богдана Сильвестровича Ступки у розвиток сучасного театрального мистецтва досить важко".


Своїми думками стосовно президентського рішення про впровадження театральної премії імені Богдана Ступки поділився також артист-ляльковод Кіровоградського академічного обласного театру ляльок, провідний майстер сцени, заслужений артист України Геннадій Стогодюк: "Що стосується театралів: і ляльководів, і акторів драми – то всі, безумовно, "за" таку премію. Адже Кіровоградщина – це колиска професійного театру, і кому, як не нам підтримати таку ініціативу, і не порадіти тому, що створюються усі належні умови для достойної оцінки професійної майстерності акторів. Тим більше, що й премія названа іменем Богдана Сильвестровича Ступки – справжнього майстра театральної сцени. І мені здається, що багато акторів прагнутимуть отримати цю премію".

Ірина Дейнекіна, заслужена артистка України, актриса Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М.Л.Кропивницького, керівник народного студентського театру «Резонанс» при Кіровоградському державному педагогічному університеті ім. В.Винниченка: "Як можна не схвалити подібне рішення Глави держави, коли така велична постать у театральному мистецтві, як Богдан Ступка став справжнім явищем, масштаб якого іще не скоро оцінять повністю. Такий крок Президента є благородним і достойним у плані увіковічнення пам'яті Майстра. Його гідно сприймуть не лише театральна спільнота, а й всі, хто шанує мистецтво".

Довідково: Президент підписав доручення щодо встановлення Державної премії України імені Богдана Ступки, згідно з яким до 20 серпня цього року Уряд має забезпечити підготовку і внесення на розгляд Верховної Ради проекту закону про внесення змін до Закону України «Про державні нагороди України» щодо встановлення Державної премії України імені Богдана Ступки. Відповідне доручення підписане «з метою відзначення вагомих творчих досягнень у справі театрального мистецтва та увічнення пам’яті видатного українського митця Богдана Ступки».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!