Не дай відпрацьованим батарейкам забруднити місто

11.07.13, 13:13
фото - gloss.ua
фото - gloss.ua

Кіровоградське обласне управління «Кіровоградекоресурси» спільно із обласною бібліотекою для юнацтва імені Бойченка пропонує усім небайдужим мешканцям Кіровоградщини приєднатися до екологічної акції та підтримати соціальну ініціативу зі збереження навколишнього середовища від шкідливого впливу твердих побутових відходів, зокрема, елементів живлення (батарейки та акумулятори), які потребують спеціальної утилізації.

Якщо у Вас вдома є відпрацьовані батарейки, пропонуємо Вам замість того, щоб викидати їх у загальні контейнери для побутового сміття чи просто на землю, приносити їх до спеціально відведеного пункту збору.

Читайте також:
Сдай батарейку - спаси крота - получи скидку!

Пункт збору батареєк встановлено у бібліотеці за адресою: м.Кіровоград. вул. Декабристів 6/15 (І поверх). Після наповнення контейнера батарейки буде зібрано та направлено на вторинну переробку.

Читайте також:
Очисти Україну - утилізуй батарейки!

Нагадаємо, що перший подібний пункт у Кіровограді виник цієї весни у магазині "Безпека", потім - у магазині "Офіс-Майстер" (обидва - на Ковалівці). Також збирають батарейки Кіровоградський прес-клуб та редакція газети "Народне слово".

Не забувайте, що одна пальчикова батарейка, викинута у сміття, забруднює важкими металами 20 м2 землі (це вся твоя кімната!), або 400 літрів води!

Читайте також:
«Хонда Украина» инициирует экологическую акцию «Батарейка ценой в 20м2»

У разі виникнення питань, пропозицій чи побажань Ви можете зв’язатися з представником «Кіровоградекоресурси» за телефоном: (0522) 35-79-24, або надсилати листи на електронну пошту: kirovograd@uecr.gov.ua



Комментарии

Вікторія Талашкевич11 июля 2013 13:16
0
Спасибр Марии Калашник, которая начала это движение в Кировограде, и всем, кто присоединяется. Думаю, настало время собрать всех отдельных активистов, и вместе подумать, чем мы можем быть полезны друг другу в сборе батареек, и нашему городу - в очистке его от них же.
Ответить
Виталий Приходько18 июля 2013 13:14
0
Совершенно согласен, давно настало время объединятся и делать полезные дела для себя и будущих поколений, а также исправлять то плохое, что было до этого сделано...
Ответить
Вікторія Талашкевич18 июля 2013 13:26
0
Народ уже создал интерактивную карту - а на следующей неделе мы планируем собрать всех в Пресс-клубе, пообщаться, попить кофе, обсудить, как двигаться дальше
Ответить
Виталий Приходько19 июля 2013 14:16
0
Можно будет узнать точное время, дату и место проведения встречи?
Ответить
Вікторія Талашкевич19 июля 2013 23:53
0
Да, Виталий, конечно - мы анонсируем мероприятие и пригласим Вас!
Ответить
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!