У липні 200 школярів дізналися про безпеку в інтернеті

29.07.13, 10:28

Цього липня волонтери «Київстар» відвідали дитячий оздоровчий табір «Зміна». 200 дітей віком від 9 до 15 років дізналися, якими бувають онлайн-загрози, та вивчили основні правила безпечного користування інтернетом. Закріпили нові знання за допомогою вистави та вікторини. Уроки з онлайн-безпеки «Київстар» проводить у рамках довгострокової соціальної програми «Безпека дітей в інтернеті».

Інтерактивну програму розроблено співробітниками компанії спеціально для дитячої аудиторії. Спочатку – яскрава презентація, що розповідає про існуючі онлайн-загрози, насичена реальними прикладами з соціальних мереж і чатів. Вона наочно демонструє дітям, що віртуальні загрози можуть чекати їх навіть на знайомих сайтах. Після презентації – веселий спектакль. Вигадані герої стикаються з цілком реальними небезпеками мережі. На їхньому прикладі діти вчаться розрізняти онлайн-загрози, а головне – застосовувати способи захисту.

Іван Сірик, спеціаліст з технічного обслуговування розповідає: «Мені дуже подобається брати участь у таких проектах насамперед тому, що так ми доносимо до дітей важливу інформацію. Наша компанія надає доступ в інтернет і ми, як співробітники, просто зобов'язані розповісти дітям, що віртуальний простір не менш небезпечний, ніж реальне життя. Хочеться вірити, що діти, які подивилися наш спектакль, ніколи не зроблять ті помилки, яких припустилися його герої».

У виставі задіяно 15 волонтерів «Київстар». Кілька тижнів співробітники розучують ролі та репетирують, щоб подарувати дітям справжню постановку. Після вистави – вікторина «Які онлайн-загрози ви знаєте?».

Крім вихованців дитячого табору «Зміна» (с. Клавдієво, Бороднянський р-н), цього року вже взяли участь в уроках волонтерів «Київстар» маленькі мешканці Вінниці, а також вихованці табору «Райдужний» (с. Юр'ївка, Донецька обл.). Загалом волонтери «Київстар» провели уроки з онлайн-грамотності для понад 700 дітей. У планах телеком-оператора – ще раз повернутися до «Зміни» у серпні, а також відвідати інші табори Одеси («Молода Гвардія»), Сум («Чайка»), Харкова («Факел»), Київської області («Лідер») і Криму («Артек»), де відпочивають понад 1 000 дітей.

Навчальні семінари телеком-оператор «Київстар» проводить у рамках довгострокової соціальної кампанії «Розкажи дітям про безпеку в інтернеті», мета якої – привернути увагу батьків до основних правил безпечної поведінки в інтернеті та розказати про них дітям.

«Київстар» з 2009 року реалізує програму «Безпека дітей в інтернеті» для захисту найменших користувачів від онлайн-загроз. У рамках програми розроблено спеціальні навчальні матеріали для школярів та методичні рекомендації для вчителів українських шкіл з навчання дітей безпечній поведінці в інтернеті. Разом з експертами видано посібник для батьків і відібрано «білий список» рекомендованих сайтів для дітей, на основі якого фахівцями «Київстар» впроваджено унікальний на телеком-ринку України безкоштовний сервіс «Батьківський контроль» для безпечного виходу в інтернет з мобільного дитини. У 2012 році «Київстар» спільно з «Майкрософт» розробив сервіс «Батьківський контроль» для домашніх комп'ютерів. У рамках кампанії волонтери «Київстар» системно проводять інформаційну роботу з дітьми, їх батьками та вчителями. 



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!