Завітайте на виставку "Золотими стежками Ексампею"

09.08.13, 12:30
фото - Сергій Гусарченко
фото - Сергій Гусарченко
Ми живемо на землі, яка доки ще приховує свої справжні скарби -  історичні події, численні легенди, міфи які нерозривно зв’язані з скарбницею світової культури. Кому раніше спадало на думку, що рядки з «Історії земель» Геродота про Священні шляхи Єксампею і про казан скіфського царя Аріанта пов’язані саме з нашим краєм?!

Ми живемо на землі Трипільської культури, ми живемо в центрі скіфських земель, ми живемо в  колисці слав’янських народів. Кожен день наближує нас до розкриття таємниць прадавніх часів і величних історичних подій. Історичні дослідження і майбутні  археологічні відкриття матимуть  резонанс можливо близький з резонансом пов’язаним з розкопками Трої. Народ творить міфи, але і  міфи творять народ. І якщо можна захоплюватись історією нашої землі, то не можна не  захопитись її природою: степовими ландшафтами; річками і озерами; лісами і скелями. Природа подарувала нам велич сивих ковилових степів, таємничі озера і затишні ставки, тихі ріки, немов зачаровані ліси і журливі водоспади.

Проте, інколи зовсім маленький куточок природи, та ще й у центрі людської цивілізації, може здивувати людину своєю неповторністю та загадковістю. Все вищесказане повною мірою можна віднести до нашої Кіровоградщини. Чого тільки не зустрінеш на її теренах – унікальні озера, водоспади, навіть справжній річковий острів – святилище «Монастирище», який до того ж славиться своєю потужною енергетикою. А у Світловодську, на найбільшому за площею українському водосховищі.

Всі ці дивовижні куточки та не тільки,  відображені у творчих роботах членів обласної організації Національної спілки фотохудожників України. Побачити їх можна на фотовиставці «Золотими стежками Єксампею», яка відкрилася у Кіровоградському обласному краєзнавчому музеї.

Шановні відвідувачі, завітавши на цю виставку, ви заново відкриєте для себе природу нашого краю і у вас обов’язково з’явиться бажання побувати в одному з прекрасних куточків нашої області. Виставка працює, з 9.00 до 17.00.

текст та фото надіслав Сергій Гусарченко



  • Чорне Озеро, фото - Іван Білоус
  • Усипальниця Раєвських, фото - Сергій Зайцев
  • Веселі Боковеньки, фото - Сергій Гусарченко
  • Монастирище, фото - Юрій Шаблов
  • Світловодськ, фото - Вячеслав Стригунов

Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!