Cемінар для продюсерів - у рамках фестивалю «Молодість»

10.09.13, 10:00

Міжнародна громадська організація «Інтерньюз-Україна», що стала партнером проекту «Режисери без кордонів» в Україні, оголошує про початок прийому заявок на семінар для продюсерів. Семінар відбудеться у Києві 21 – 25 жовтня 2013 року в рамках Міжнародного кінофестивалю «Молодість».

Семінар буде присвячений творчим, фінансовим і юридичним питанням кіновиробництва. Досвідчені фахівці-тренери розповідатимуть молодим продюсерам та режисерам про  фундаментальні інструменти для створення фільмів, конкурентоспроможних на світовому ринку. Для участі у семінарі необхідно заповнити форму онлайн-реєстрації в розділі КІНО-МАЙСТЕРНЯ. Заявку необхідно подати до 24:00 15 вересня 2013.

Окрім семінару проект «Режисери без кордонів» також представить програму кінопоказів «Фільми без кордонів» в рамках МКФ «Молодість» та тематичний симпозіум «Роль кіно для забезпечення миру та толерантності в регіоні».

Семінар для продюсерів відбудеться у Києві 21 – 25 жовтня 2013 року під час 43-го Міжнародного кінофестивалю «Молодість» у Києві. Учасники матимуть акредитацію, що дає право відвідувати кінопокази Фестивалю. Проект  «Режисери Без Кордонів» (РБК) був створений 2005 року Фондом розвитку кінематографу Вірменії «Золотий абрикос». Мета проекту – створити мережу кінематографістів з країн колишнього Радянського Союзу та сусідніх країн, які могли б ефективно  вирішувати спільні проблеми.

Протягом останніх восьми років РБК підтримував кінематографістів через різні заходи, зокрема семінари, гранти для розвитку фільмів та постійні платформи в рамках Міжнародного  кінофестивалю «Золотий абрикос», що дає можливість спілкуватися з провідними фахівцями галузі з усього світу. У листопаді 2011 року проект отримав грант від Представництва Європейського Союзу у Вірменії в рамках Програми «Культура» Східного партнерства. Грант спрямований на розширення сфери реалізації різних компонентів РБК у 2011-2014 рр.

У рамках проекту РБК вже було проведено кілька семінарів і тренінгів у 2012-2013 роках, зокрема: два семінари з розробки сценарію та семінар для  продюсерів у Єревані та Тбілісі; два регіональні форуми РБК з ко-продюсерства, три семінари в рамках «Кіноплатформи Вірменія – Туреччина» у Стамбулі та Єревані, два тренінги «Журналістське Кіно Без Кордонів» і п'ять презентації «Фільми без кордонів»  в Єревані, Тбілісі, Мінську та Києві.

Чому навчатимуть під час семінару?

Семінар для продюсерів – це не курси для початківців. Очікується, що учасники розуміють основи кіновиробництва апріорі. Семінар буде спрямований на зміцнення навичок і знань учасників у двох сферах виробництва художніх фільмів: (1) ролі продюсера у творчому процесі, (2) фінансових аспектах виробництва. Семінар складатиметься з лекцій, тематичних досліджень, роботи в групах і зустрічах один-на-один. Зокрема, він буде зосереджений на таких сферах виробництва:
1. Мистецтво кіновиробництва:
  А.Роль продюсера у створенні сюжету;
  В. Пошук потенційно успішних фільмів;
  C. Зйомка місцевого сюжету для міжнародного екрану.
2. Фінансові аспекти виробництва:
  А. Аналіз бюджету та фінансового плану;
  В. Малобюджетне кіновиробництво, нові бізнес-моделі;
  C. Міжнародне ко-продюсерство;
  D. Фінансування та стратегія розповсюдження з орієнтацією на світовий ринок.

Робоча мова семінару – англійська. Учасники повинні вільно спілкуватися англійською мовою. Будь ласка, врахуйте це перед поданням заявки.

Хто може подати заявку?

Семінар орієнтований на кінематографістів з країн Східного партнерства ЄС, зокрема з Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови та України. Його цільова аудиторія – це передусім молоді продюсери, проте участь режисерів та інших кінофахівців також вітається.

Кандидати повинні відповідати таким критеріям:
Мати завершену вищу освіту у відповідній дисципліні кіно або мати практичний досвід у кіновиробництві;
Кандидати повинні мати художній фільм на стадії розробки за такими критеріями: (1) залучити менше 50% коштів від бюджету фільму, (2) мати завершеним принаймні перший варіант сценарію;
Мінімальна тривалість проекту повинна бути не менше 70 хвилин;
Заявнику необхідно мати право на сценарій проекту;

Семінар проведуть тренери компанії MAIA (Італія). MAIA має великий досвід, проведення подібних тренінгів та семінарів в усіх країнах Європейського Союзу. Команда тренерів буде представлена ​​кращими професіоналами галузі, що мають міжнародне визнання і величезний досвід у цій галузі. Семінар є безкоштовним, включаючи проживання, харчування та транспорт з країн Східного партнерства до України. Проте, кількість місць обмежена і кандидати будуть відібрані на конкурсних засадах.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!