Кіровоградські тренери підвищили свою кваліфікацію

23.09.13, 9:00

Протягом трьох днів тренери з репродуктивного здоров’я, які представляли Київську, Луганську, Тернопільску, Закарпатську, Житомирську, Херсонську, Сумську та Кіровоградську області, підвищували свою тренерську майстерність.

В Кіровоградській області програма працює вже рік і щомісяця відбуваються тренінги, на яких люди різного віку отримують інформацію про сучасні методи контрацепції, вчаться приймати виважені, поінформовані рішення щодо планування сім’ї, які базуються на досягненнях сучасної доказової медицини.

Під час тренінгу тренери вдосконалювали свої тренерські навички, опановували особливості роботи з аудиторією різного віку, ділились досвідом та власними напрацюваннями.

Окремо тренерам було презентовано інформаційний сайт http://plana.org.ua, створений в рамках програми, як важливий інструмент донесення до населення сучасної інформації про методи планування сім’ї, вільної від міфів та упереджень, на жаль, досі розповсюджених у нашому суспільстві.

- Тренінг підвищення кваліфікації був дуже важливим для мене, як для тренера, - розповідає кіровоградський тренер, представниця Кіровоградського прес-клубу, Ольга Гріднєва, – адже під час тренінгів люди ставлять різні питання, виражають недовіру до різних методів контрацепції, при чому ця недовіра заснована частіше за все на міфах, які не мають жодного наукового підґрунтя. Як не дивно, багато хто не вважає на потрібне порадитися з лікарем, а набагато охочіше довіряють думкам подруг чи взагалі невідомим дописам у Інтернеті. І таких людей також треба вчити ставитись розсудливо до відомостей які вони отримують, не вірити сліпо у міфи, які можуть бути просто шкідливими для здоров’я. Сучасних методів контрацепції є дуже багато і кожен може обрати собі той, який підходить йому якнайкраще.

На жаль, часто учасники тренінгу соромляться ставити якісь додаткові питання. Тому тепер наші тренери завжди рекомендуть звертатися до сайту чи інформаційної лінії – там можно отримати кваліфіковану консультацію анонімно.

ДОВІДКА: 

Програма “Здоров’я Жінок України”, що виконується Інститутом досліджень і тренінгів ім.  Джона Сноу за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку, працюватиме в пілотних регіонах України, а також на національному рівні протягом п’яти років (2011-2016 рр.). Програма спрямована на захист репродуктивного здоров‘я українських жінок і сімей шляхом покращення використання сучасних методів контрацепції як альтернативи непланованим вагітностям і пов‘язаним із ними абортам. 

 

 Серед пріоритетів програми - створення можливостей для жінок і пар приймати поінформовані рішення щодо планування сім’ї та репродуктивного здоров’я, покращення знань постачальників послуг з сучасних методів планування сім’ї, а також їх клінічних і консультативних навичок, а також допомога у створенні національного і регіонального політичного середовища, сприятливого для планування сім’ї і репродуктивного здоров’я.

В рамках програми було створено інформаційний сайт http://plana.org.ua, де будь-хто аномімно може дізнатися сучасну інформацію про методи контрацепції та планування сім’ї, поставити питання фахівцям, а також інформаційну лінію. За номером 0 800 50 27 57 з 9:00 до 18:00 у робочі дні (понеділок – п’ятниця) кваліфіковані лікарі відповідають на питання, пов’язані з застосуванням різних методів контрацепції, плануванням сім’ї, репродуктивним здоров’ям. Дзвінки на інформаційну лінію є безкоштовними зі стаціонарних телефонів в межах України.




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!