Французькі ліцеїсти весело і корисно провели час на Кіровоградщині

15.10.13, 9:00

Ось і промайнуло п'ять таких жаданих і швидкоплинних днів - саме стільки у школі №6 у Кіровограді перебували учні ліцею ім.Огюста Марьєтта. Підлітки їхали з далекої Франції зі страхом і невпевненістю, але повертались з безліччю приємних вражень від української гостинності, щирості та щедрості. Цей тиждень був сповнений безліччю подій і турбот! Адже так хотілось вразити іноземців красою свого міста, мальовничістю степового краю, багатством української душі.

Програма перебування ліцеїстів була дуже насиченою та різнобарвною - жодної хвилини не змарновано. Екскурсія містом і областю, візит до приватного зоопарку, знайомство з системою української освіти, дискотека, балет, концерт… а головне: можливість безкінечного спілкування французькою мовою для українців і російською – для французів.

У селі Талова Балка
У селі Талова Балка
Звичайно, не лише учасники проекту мали змогу підвищити свої мовленнєві навички. Унікальну можливість отримали й інші учні, до яких на уроки завітали французи. Також спеціально для гостей уроки гуманітарного циклу було проведено російською. Особливо вдало пройшли уроки зарубіжної літератури, темою яких стала творчість саме французьких письменників!

Яскравою подією, що продемонструвала всю серйозність налаштування української сторони, стала зустріч школярів з губернатором нашої області А.Ніколаєнком, який не лише знайшов теплі слова підтримки започаткованого міжнародного співробітництва, а й зробив маленькі подарунки, які будуть приємним спогадом про візит до Кіровограду. Адже так приємно, зустріти європейця , на футболці якого записані слова любові до нашого краю.

Читайте також:
Французи у Кіровограді: губернатор подарував школярам із міста Болонь-сюр-Мер сувеніри!

Керівництво школи
Керівництво школи
Отже, найщиріша подяка всім небайдужим людям, що знайшли можливість підтримати громаду школи №6 під час дружнього візиту французьких ліцеїстів!!! Від імені всієї інтернаціональної родини дякуємо обласній державній адміністрації і особисто Ніколаєнко А. та Глобенко І., Середенко М., секретарю міської ради Волкову О., а також директору кафе «ЄвроАзія» Яровому А., директору будівельної компанії «Оліс-Груп» Григіру С.І., що люб’язно погодились матеріально підтримати заходи в рамках зустрічі.

Чекаємо французький десант наступного року.  Ласкаво просимо до нашого гостинного міста!
Більше фото :"весь Кіровоград"



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!