Тиждень права у бібліотеці

09.12.13, 14:39

З 9-го по 13-те грудня в обласній бібліотеці для юнацтва ім. О. М. Бойченка проводиться Тиждень права (в рамках Всеукраїнського тижня права) для підвищення загального рівня правової культури підростаючого покоління, поширення інформації з питань реалізації і захисту прав людини серед молоді, запобігання проявам асоціальної поведінки в молодіжному середовищі, відзначення Дня прав людини.

Організатор Тижня:  обласна бібліотека для юнацтва ім. О. М. Бойченка Партнери:  Головне управління юстиції у Кіровоградській області та Кіровоградське міське управління юстиції.

У програмі:
«Право в нашому житті» - книжкова виставка
9-13.12 (Відділ популяризації книги)
«Про професію юриста і не тільки…» - юридичний діалог із провідними спеціалістами Головного управління юстиції у Кіровоградській області Пільгуй К.М. та Поповою В.М.
10.11 о 8.00 (Відділ популяризації книги)
«Послухай усіх, подумаємо разом – обери сам!» - зустріч із провідними спеціалістами Головного управління юстиції у Кіровоградській області Пільгуй К.М. та Поповою В.М.
10.11 о 13.50 (Відділ популяризації книги)
«Молоде покоління в рамках Законів України» - зустріч із начальником Кіровоградського міського управління юстиції Гуріною Л.В., презентація навчального посібника «Кримінальний кодекс для дітей» (засідання лекторію «Молодь і право»)
11.12 о 13.00 (науково-методичний відділ)
«Конвенція ООН про права дитини» - відеоперегляд із коментарями провідних спеціалістів Головного управління юстиції у Кіровоградській області Пільгуй К.М. та Попової В.М.
12.12 о 14.00 (Відділ сприяння технічній творчості молоді, на базі СІЗО)
«Юридичний компас для молоді» - огляд постійнодіючої книжкової виставки
13.12 (Відділ абонементу, протягом дня)

Ураховуючи важливе значення правової освіти в розбудові України як правової держави, вихованні у громадян поваги до закону і прав людини, з нагоди 60-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини Указом Президента України від 08.12.2008 р. було започатковано проведення Всеукраїнського тижня права щороку в тиждень, що включає 10 грудня - День прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини. «Загальна декларація прав людини» була прийнята Генеральною Асамблеєю ООН 10 грудня 1948 р. в паризькому палаці Шайо. (Її перекладено принаймні 375 мовами й діалектами мов). Декларація була прямим наслідком досвіду Другої світової війни і вперше сформулювала ті права, які повинна мати кожна людина. Вона мала рекомендаційний характер, містила 30 статей, зміст яких був уточнений і розвинутий через інституції міжнародних угод, регіональних та національних конституцій та законів.  «Міжнародний Білль про права людини» прийняла Генеральна Асамблея 1966 р. по затвердженні двох Міжнародних пактів: «Міжнародного пакту про економічні, соціальні та культурні права» та «Міжнародного пакту про громадянські та політичні права». Україна ратифікувала ці пакти 1973 р. Те ж саме зробили понад сто інших країн світу і, тим самим, вони зобов'язалися привести своє національне законодавство у відповідність до прописаних у пактах вимог.  Міжнародно-правові акти отримали верховенство над внутрішнім законодавством. А це надало можливість громадянину, чиї політичні чи громадянські права порушені, звернутися за захистом безпосередньо до Комітету з прав людини при ООН, якщо він вичерпав можливості захисту, надані національним законодавством.

Додаткову інформацію Ви можете отримати в обласній бібліотеці для юнацтва ім. О.М. Бойченка за адресою:  вул. Декабристов 6/15, тел.: 22-77-93 Валентина Зеленіна
.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!