Двоє кіровоградських школярок поїдуть вчитися до Великобританії

29.01.14, 10:00

 З 2007 року кіровоградський інститут «Соціально-педагогічний інститут Педагогічна Академія» проводить для школярів міста і області конкурс НМС, який адмініструється Радою Асоціації Директорів приватних шкіл Великобританії (Headmasters and Headmistresses Conference) в рамках проекту для Центральної та Східної Європи. Щороку двоє переможців конкурсу отримують повні стипендії для навчання у приватній школі Великобританії.

Відбір на стипендіальну програму HMC, як правило, стартує восени і  Програма відкривається щорічно наприкінці листопада. На кіровоградських  школярів припадає 2 стипендії. Стипендія покриває навчання, проживання та харчування в школі, участь у культурних і туристичних заходах.Найважливішим критерієм відбору є виступ на інтерв’ю, що проводиться представниками робочої групи НМС з Великобританії.

21 січня 2014 року на базі «Соціально-педагогічного інституту Педагогічна Академія» відбувся заключний тур конкурсу НМС на навчальний рік 2014-2015.

Карина Дуднік
Карина Дуднік
 12 конкурсантів проходили співбесіду із представниками Робочої Групи НМС Ендрю Боггісом та Джонатаном Уолстенхолмом (Великобританія). У  ІІІ турі конкурсу приймали участь старшокласники із різних куточків Кіровоградщини: м. Кіровограда, м. Олександрія, смт. Гайворон, м. Новоукраїнка. Всі учасники продемонстрували високий рівень володіння англійською мовою, а також вразили британський гостей глибиною академічних знань і різноманіттям інтересів та хобі. Вибір найкращих виявився нелегким, але зрештою Ендрю Боггіс та Джонатан Уолстенхолм оголосили переможців, якими стали учениця НВК «Кіровоградський коллегіум» Олександра Рижко і учениця  Користівської ЗОШ І-ІІІ ст.  ім. А.П  Гайдара Олександрійської районної ради Карина Дудник. Вони отримали стипендію на навчання в Британській школі протягом одного року, яке розпочнеться в вересні 2014 року. Загальна сума стипендії становить £25000.

 

Олександра Рижко
Олександра Рижко
 Також, деякі з учасників були відібрані в кандидати на отримання часткової стипендії на навчання в Великобританії. За правилами конкурсу, рішення про отримання таких стипендій буде повідомлено протягом місяця з дати проходження співбесіди.

Перші школярі з Кіровоградщини  приїхали до Великої Британії на навчання у 1997 році. З того часу учні мають можливість удосконалювати англійську мову, заводити нових друзів та дізнаватися багато нового про життя і культуру Великої Британії, беручи участь у стипендіальній програмі HMC Projects.

Стипендіатами даного конкурсу вже стало 48 старшокласників, які успішно навчалися в різних школах Великобританії. Завдяки старанності та високим оцінкам, багатьом з них запропонували 2-гий рік навчання за частковою стипендієї.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!