У Новоукраїнці читали в оригіналі сонети Шекспіра

04.03.14, 12:00

Рік, що почався недавно, багатий на ювілеї як на теренах нашої області – 85 років з дня народження Василя Олександровича Сухомлинського, 75 років з дня заснування нашої області, так і  всієї України , а саме 200-річчя з дня народження Великого Кобзаря, співця України, Тараса Григоровича Шевченка.

Вічні цінності проголошує Шевченко у своїй поезії: «І чужому научайтесь, й свого не цурайтесь!». Сьогодні ці слова несуть у собі особливий зміст, адже ми живемо у глобалізованому світі, де все, здається, дуже віддалене, і одночасно таке близьке для нас. І саме знання іноземних мов допомагає зрозуміти світ краще, збагнути його глибше, долучившись до загальнолюдських і культурних цінностей.

У квітні ми відзначатимемо 450 років з дня народження  великого англійського поета, одного з найвідоміших драматургів світу, автора принаймні 17 комедій, 10 хронік, 11 трагедій, 5 поем і циклу з 154 сонетів Вільяма Шекспіра.  Він визнаний найвидатнішим англійським драматургом всіх часів. Тож в рамках заходів, які проводить English Speaking Union-Ukraine, на базі Новоукраїнської загальноосвітньої школи №8 пройшов районний конкурс читців сонетів Шекспіра для учнів 10 – 11 класів. У конкурсі взяли участь одинадцятикласники Новоукраїнської загальноосвітньої школи №8, Глодоської загальноосвітньої школи та учні Новоукраїнської загальноосвітньої школи №6, які читали сонети Шекспіра у перекладі.


Поезія – то краса слова, почуттів, емоцій, то своєрідне відчуття світу, яким автор щедро ділиться в надії, що його зрозуміють. І хоч мова, якою сонети написані, дещо заважка і своєрідна, учні вкладали свої почуття і переживання, адже сонети Шекспіра – то безкінечне життя і любов.  Також діти мали змогу переглянути фільми про життя Шекспіра, його рідне місто та лексику, якою талановитий поет збагатив рідну мову. Всі учасники конкурсу отримали сертифікати і подарунки.

Автор – Людмила Талашкевич, представник ESU-Ukraine  у Новоукраїнському районі



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!