Єдиний м’яч вирішив долю матчу

06.04.14, 12:30
фото- fczirka.com.ua
фото- fczirka.com.ua

У 2014 році кіровоградська «Зірка» провела перший виїзний офіційний матч. Це сталося в 22-му турі чемпіонату «FAVBET Ліга 1»: кіровоградці на олександрійській «Ніці» протистояли ПФК «УкрАгроКом».

В історії протистоянь даних команд сьогоднішня гра була другою. До того «УкрАгроКом» та «Зірка» зустрічалися тільки в першому колі поточного чемпіонату. Тоді в Кіровограді, нагадаємо, головківці святкували перемогу. Тож сьогодні в кіровоградської команди було чимале бажання взяти реванш. Про принциповість даного матчу на післяматчевій прес-конференції матчу «Зірка» - «Геліос» відзначав і наставник кіровоградців Микола Федоренко.
Стартовий склад «Зірки» у порівнянні з попереднім матчем із «Геліосом» зазнав лише однієї зміни. Так, на лаві запасних залишився Дмитро Осадчий, а з перших хвилин на футбольне поле вийшов Олександр Данішевський. У стартовому складі головківців варто відзначити появу дебютанта команди Сергія Шестакова, який, нагадаємо, в першій частині нинішнього чемпіонату виступав у складі тернопільської «Ниви». 
На сьомій хвилині матчу кіровоградська «Зірка» створила перший небезпечний момент: Андрій Мостовий з лівого флангу прострілив на Данішевського, який віддав пас на Кочуру, але капітан кіровоградців не зміг дотягнутися до м’яча, перебуваючи в кількох метрах від воріт головківців. Через пару хвилин «УкрАгроКом» відповів своїм моментом: флангова подача Горбаненка у воротарському майданчику «знайшла» Шестакова – Сергій головою не зумів прицільно пробити по воротах Козаченка. А на 13-ій хвилині Олексій Чичиков з лінії штрафного майданчику пробив над перекладиною воріт суперника. Після цікавого старту матчу гра перемістилася в центр поля: на полі було більше позиційної боротьби з певною перевагою «Зірки» у володінні м’ячем. «Оживили» гру помилки Андрія Степанова (слабко відпасував на голкіпера) та Дмитра Фатєєва (не влучив по м’ячу), але суперник ними не скористався. До завершення першої половини зустрічі команди більше не порадували небезпечними моментами. Тож на перерву футболісти пішли при нулях на табло.
Початок другого тайму був за господарями. Спочатку Віталій Пономар чудовим ударом під перекладину відкрив рахунок. А ще через дві хвилини, на думку арбітра, Ігор Чередніченко у власному штрафному майданчику порушив правила проти гравця суперника і було призначено пенальті. Одинадцятиметровий удар не зміг не реалізувати той же Віталій Пономар, котрий пробив вище воріт. Ну і на 51-ій хвилині матчу головківці мали контрвипад три на одного, але Пономар програв у швидкості Фатєєву, який, в цілому, був одним з найкращих у складі «Зірки». 
Наставник кіровоградців Микола Федоренко замінами намагався внести корективи у гру своєї команди: на футбольне поле в лінію атаки вийшли Дмитро Осадчий та Ярослав Галенко. «УкрАгроКом» почав грати «другим номером», щоб втримати здобуту перевагу в рахунку. А у футболісти «Зірки» попереду особливо нічого небезпечного створити і не виходило при тому, що команда володіла територіальною перевагою. Наприкінці матчу міг рахунок зрівняти Осадчий, але йому забракло влучності. В підсумку поразка від ПФК «УкрАгроКом». І вже другий матч весняної частини чемпіонату команда без забитих голів. В результаті ця поразка опускає «Зірку» на 11-е місце в турнірній таблиці.
У наступному турі 12 квітня кіровоградська «Зірка» в Головківці зіграє з ФК «Полтава».

«УкрАгроКом» (Головківка) - «Зірка» (Кіровоград) - 1:0 (0:0).
5 квітня 2014 року (субота). Початок матчу о 17.00. Олександрія. Стадіон «Ніка». «FAVBET Ліга 1». 22-й тур. 850 глядачів. + 7 С. 
Арбітр: Кутаков Андрій (Вінниця). Асистенти арбітра: Луцький Володимир (Івано-Франківськ), Жуков Олександр (Харків). Четвертий арбітр: Копієвський Віктор (Кіровоград).Спостерігач арбітражу: Петров Юрій (Мелітополь). 
ПФК «УкрАгроКом»: 50. Науменко Сергій, 5. Ломко Олександр, 22. Покосенко Олексій, 24. Любчак Сергій, 17. Мамонов Данило, 19. Степанюк Юрій, 6. Койдан В’ячеслав, 8. Горбаненко В’ячеслав (23. Соломка Юрій, 46), 14. Скарлош Андрій (29. Боровський Богдан, 83), 90. Шестаков Сергій (10. Лозовий Євген, 72), 21. Пономар Віталій (25. Фальковський Євген, 77). Запасні: 1. Ніколаєв Олександр, 15. Даньків Андрій, 13. Радевич Сергій. Головний тренер - Гура Юрій.
«Зірка»: 72. Козаченко Дмитро, 55. Чередніченко Ігор, 15. Степанов Андрій, 4. Мостовий Андрій, 20. Фатєєв Дмитро, 22. Баранець Григорій (21. Загальський Ігор, 80) , 27. Кочура Олександр к/к, 10. Данішевський Олександр (66. Осадчий Дмитро, 63), 29. Рожок Сергій, 77. Чичиков Олексій (11. Галенко Ярослав, 67), 16. Баранець Борис. Запасні: 33. Поштаренко Павло, 8. Родіна Вадим, 18. Бурдіян Андрій, 19. Самойленко Вячеслав. Головний тренер - Федоренко Микола.
Гол: 1:0, Пономар Віталій (46).
Попередження: Пономар Віталій (17), Койдан В’ячеслав (40), Мостовий Андрій (41), Галенко Ярослав (74), Рожок Сергій (90).
Не реалізований пенальті: Пономар Віталій (49, повз ворота).

Прес-служба ФК «Зірка»



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!