Знайомий незнайомець - Інтернет

07.04.14, 15:30

Сьогодні важко уявити своє життя без Інтернету. І хоч навколо нього ще точаться різні дискусії стосовно користі і шкоди, яку завдає Інтернет, ні в кого не виникає сумніву, що обійтися без нього сучасній людині аж ніяк не можна. Ось і в Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва ім. О. М. Бойченка 4 квітня відбулося свято – День Інтернету.

В цей день студенти Кіровоградського інституту державного і муніципального управління Класичного приватного університету відвідали захід «Безпечна робота в Інтернеті», під час якого дізналися про небезпеки, що чекають кожного відвідувача Інтернету. Як захиститися від спаму та вірусів, уберегтися від віртуальних злочинців та інтернет-шахрайства, не стати жертвою аферистів, радили першокурсникам працівники бібліотеки.

В цікавому тренінгу «Онландія – безпечна веб-країна» в рамках програми «Бібліоміст» взяли участь вихованці КЗ «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей з притулковими групами». Вони вчилися бути ввічливими і чемними не лише в реальному, а й он-лайн спілкуванні. Як уберегтися від неприємних моментів, пов’язаних із віртуальним світом, захистити себе від Інтернет-злочинців і самому не завдати шкоди іншим, такі завдання вирішували під час тренінгу молоді хлопці та дівчата.

Для всіх охочих стати членом Інтернет-спільноти протягом дня проходило експрес–навчання «Інтернет без кордонів». Бажаючі відкрити власну поштову скриньку, зареєструватись в соціальних мережах, навчитися спілкуватись через скап працювали з консультантом.

Друге життя старим СД-дискам дарували вправні руки бібліотекаря та користувачів бібліотеки на майстер-класі. Фантазія та трохи старання і диск, який мав бути викинутим на смітник, перетворювався на чудову підставку під чашку з чаєм чи кавою, серветницю, підсвічник чи просто в симпатичного котика.

Відвідувачі бібліотеки мали змогу прочитати основну інформацію про Інтернет, переглянувши інформаційну дошку «Знайомий незнайомець - інтернет» та поглибити свої знання, взявши книги з виставки «Інтернет: вчора, сьогодні, завтра».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!