В калиновім сузір’ї України пісня Новомиргородщини лине

20.05.14, 15:00

Великою популярністю і любов’ю у жителів району користується аматорський хоровий колектив працівників культури «Вись» відділу культури, туризму та культурної спадщини райдержадміністрації, який існує п’ятий рік. Двічі на 19 та 21-му Всеукраїнських фестивалях вокально-хорового мистецтва «Калиновий спів» хоровий колектив «Вись» нагороджувався дипломами за третє місце в номінації «академічний спів».

На виконання розпорядження голови обласної державнї адміністрації від 17 квітня 2014 року №128-р «Про проведення ХХ111 Всеукраїнського фестивалю-конкурсу вокально-хорового мистецтва «Калиновий спів» аматорський хоровий колектив працівників культури «Вись» відділу культури, туризму та культурної спадщини райдержадміністрації 17 травня 2014 року взяв участь у ХХ111 Всеукраїнському фестивалі-конкурсі вокально-хорового мистецтва «Калиновий спів».

Фестиваль розпочався урочистою ходою всіх хорових колективів області від обласного академічного українського музично-драматичного театру ім.М.Кропивницького. В колоні хорового колективу «Вись» учасники несли 5-ти метровий Державний прапор України, вишитий рушник Новомиргородського району. Попереду колони дівчина в українському костюмі з квітами в руках. Перед керівниками та представниками області учасники хорового колективу виконали пісню «Рідний серцю краю степовий» (музика В.Мельниченка, слова Л.Попчук), а викладач дитячої школи мистецтв Дороганич Настя виконала український танок.

В конкурсній програмі, яка проводилась в обласній філармонії, «Висяни» виконали пісню на слова Тараса Шевченка «Думи» в обробці Є.Козака та пісню «Чобітки» (музика А.Пушкаренка, слова М.Ткача) з солісткою колективу талановитою співачкою, переможницею шоу-програми каналу СТБ «Караоке на майдані» Оленою Заєць.

Колектив показав свою майстерність, виступив злагоджено, з піднесенням і нагороджений департаментом культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації дипломом за зайняте 2-е місце. Аматори хорового колективу Новомиргородщини своєю працею і надалі даруватимуть людям гарний настрій, життєдайну красу народного мистецтва та вноситимуть вагомий внесок у відродження української національної культури.

автор - начальник відділу культури, туризму та культурної спадщини райдержадміністрації В.Височин



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!