​Європейський досвід інтеграції українці вивчали на практиці

13.07.14, 10:00

Голова Кіровоградської обласної федерації легкої атлетики, відомий громадський та політичний діяч Геннадій Заболотний цього літа взяв участь у навчальному візиті країнами Європи, який організував "Інститут політчиної освіти". Проект "Майстерня політичної освіти" об'єднав два десятки осіб, які представляли владу, політику, громаду і бізнес з усіх регіонів України.

Учасники проекту побували у Польші, Словаччині та Угорщині. За словами Геннадія Заболотного, першочерговою метою візиту було вивчення досвіду згаданих країн по входженню в ЄС, а по-друге - донесення інформації до європейців про дійсну ситуацію в Україні. Коментуючи результати поїздки, Геннадій Вадимович розповів сайту "Тусовка", що дійсно досвід європейської інтеграції, який мають Польща та Словаччина, досить близький та корисний для України. Очевидно, навіть ближчий та більш цінний, аніж досвід тієї ж Грузії.

- Мені здається, що той різкий перехід, який здійснила Грузія у люстрації та боротьбі із корупцією і заміною чиновників, може бути неприйнятним для України. Натомість, поступовий перехід до європейських стандартів, який здійснило керівництво держави і громада у Польщі і Словаччині може в мусить бути використаний українцями, - пеконаний Геннадій Заболотний.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!