​Свято футболу пройшло у Кіровограді

26.08.14, 13:29

В матчі 1/16 фіналу Кубка України кіровоградська «Зірка» вдома приймала київське «Динамо». Приїзд київського «Динамо» до Кіровограду викликав чималий ажіотаж у вболівальників. І це не спроста, адже востаннє «Динамо» в нашому місті грало 10 років тому. Продаж квитків проводився із середи і їх всі розкупили. Перед матчем вболівальники заповнили стадіон і стали свідками цікавого футбольного матчу, в якому команди подарували чимало небезпечних моментів, чотири забиті м’ячі та море емоцій та вражень, які залишаться в пам’яті на все життя.

Перші хвилини матчу для кіровоградської команди нічого приємно не принесли. Вже перша атака гостей завершилася взяття воріт Дмитра Козаченка: з передачі Романа Безуса Артем Кравець відправив м’яч у сітку воріт. Через десять хвилин кияни подвоїли рахунок в зустрічі: після індивідуального проходу Артема Кравця м’яч потрапив до Калітвінцева і Владислав встановив рахунок 2:0. Не такого початку зустрічі очікували кіровоградські шанувальники футболу. І їх улюблена команда «завелася». Вже у наступній атаці Олексій Чичиков «заробив» пенальті: його поза правилами зупинив голкіпер «Динамо» Олександр Рибка. З одинадцятиметрової позначки Ігор Чередніченко не зміг переграти голкіпера киян і рахунок не зазнав змін.
В середині першого тайму гравці «Зірки» заробили право на штрафний удар: Ігор Загальський влучив у сітку воріт, але із зовнішньої сторони. Через пару хвилин Роман Безус «виривався» на «побачення з голкіпером, але захисники «Зірки» завдяки самовідданій грі не дозволили йому завдати завершальний удар. Міг Жермейн Ленс скористатися помилкою Дмитра Козаченка при вибиванні м’яча, але замість перекидання голкіпера пробив йому в руки. На тридцятій хвилині зустрічі Григорій Баранець вийшов сам на сам з голкіпером суперника і не сильно пробив – м’яч по-зрадницькі міг закотитися від рук голкіпера у ворота, але Олександр Рибка встиг спіймати м’яч на лінії воріт. А наприкінці першої половини зустрічі Дмитро Фатєєв виконав прицільну передачу на Баранця і Борис зумів підставити ногу – голкіпер «Динамо» Олександр Рибка парирував удар.
Другий тайм матч, як і перший, пройшов на «одному подиху». Знову небезпечні моменти, не реалізований пенальті і два забиті м’ячі. Але цього разу вже київська команда не змогла реалізувати пенальті, яке були призначено за порушення правил проти одного з кращих гравців зустрічі Артема Кравця у штрафному майданчику киян. Дмитро Козаченко виграв дуель у капітана «Динамо» Олега Гусєва. Мав хороший момент відзначитися Ігор Загальський, якому асистував Олексій Чичиков: Ігор у боротьбі з опонентом впав у штрафному майданчику гостей – арбітр порушення правил в даному епізоді не вгледів. І вже у наступній атаці спрацювало старе футбольне правило: не забиваєш ти – забивають тобі. Александар Драгович вчасно встигнув на добиванні після відбиття голкіпером удару Кравця. На далі при рахунку 0:3 футболісти кіровоградської команди продовжували шукати щастя біля воріт «Динамо», ще не раз турбуючи Олександра Рибку.
Небезпечно пробивав Андрій Мостовий – м’яч пролетів над перекладиною. Антон Крамар небезпечно прострілював із флангу. Ігор Загальський пробив вище воріт. І все ж у компенсовані хвилини зустрічі господарі свого досягли: екс-динамівець і дебютант «Зірки» Артем Щедрий пройшов по правому флангу і прострілив вздовж воріт, де дальню штангу результативно замкнув Андрій Бацула – 1:3. Тож обидві команди сьогодні продемонстрували цікавий відкритий і атакуючий футбол. Кіровоградська «Зірка» достойно залишила розіграш Кубка України, а київське «Динамо» вийшло до 1/8 фіналу. Що ж тепер «Зірка» має зосередити всі сили на чемпіонаті України.

ФК «Зірка» дякує вболівальникам за хорошу підтримку і запрошує на наступний свій матч, який проведе вдома 27 серпня в рамках чемпіонату України серед команд першої ліги. Суперником буде «Динамо-2». Початок зустрічі о 18.00!

«Зірка» (Кіровоград) - «Динамо» (Київ) - 1:3 (0:2).
23 серпня 2014 року (субота). Початок матчу о 18.00. Кіровоград. «Зірка». Кубок України. 1/16 фіналу. 12890 глядачів. +25 С.
Арбітр: Грисьо Юрій (Львів).
Асистенти арбітра: Маковей Ігор (Вінниця), Пузанський Ростислав (Львів).
Четвертий арбітр: Копієвський Віктор (Кіровоград).
Делегат ФФУ: Тюрін Олександр (Харків)
Інспектор ФФУ: Гордієнко Олексій (Дніпропетровськ)

«Зірка»: 72. Козаченко Дмитро, 4. Мостовий Андрій, 5. Бочкур Роман – к/к, 11. Бацула Андрій, 16. Баранець Борис (13. Сокуренко Віталій, 81), 20. Фатєєв Дмитро, 21. Загальський Ігор, 22. Баранець Григорій (9. Щедрий Артем, 58), 29. Рожок Сергій, 5. Чередніченко Ігор, 77. Чичиков Олексій (23. Крамар Антон, 74). Запасні: 33. Поштаренко Павло, 2. Допілка Олег, 17. Кривошей Єгор, 24. Тітов Дмитро. Головний тренер: Бузнік Анатолій.

«Динамо»: 23. Рибка Олександр, 6. Драгович Александар, 7. Ленс (16. Сидорчук Сергій, 69), 9. Безус Роман, 17. Рибалка Сергій, 20. Гусєв Олег, 22. Кравець Артем, 26. Бурда Микита, 27. Макаренко Євгеній, 45. Калітвінцев Владислав (77. Цуріков Андрій, 46), 90. Беланда (29. Буяльський Віталій, 80). Запасні: 72. Рудько Артур, 2. Даніло Сілва, 3. Селін Євген, 31. Бєсєдін Артем. Головний тренер: Ребров Сергій

Голи: 0:1 – Кравець Артем (2), 0:2 – Калітвінцев Владислав (12), 0:3 – Драгович Александар (66), 1:3 – Бацула Андрій (90+1). Попередження: Рожок Сергій (90+4). Нереалізовані пенальті: Чередніченко Ігор (15), Гусєв Олег (55).

джерело - прес-служба ФК "Зірка"



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!