Він для мене – Герой!…

19.09.14, 16:00

Бойові дії на Сході України, Іловайський котел та подвійне кульове поранення, полон і звільнення… Всі ці жахи неоголошеної війни мужньо пережив майор третього полку спеціального призначення 29-річний Євгеній Єршов з Кіровограда. Напевно все це об’єднує його з тисячами бойових побратимів, які сьогодні захищають цілісність нашої держави та життя її жителів. Проте, сьогодні його турботи різняться від турбот його колег. Справа у події, яку 6 вересня відзначив він та його найближча людина, пише Ірина Полулях у рубриці "Весілля" для журналу "Ланруж".

Любов Гончаренко, Олена і Євгеній Єршови та Олексій Пугачов
Любов Гончаренко, Олена і Євгеній Єршови та Олексій Пугачов
Тут, у Кіровограді, за сотні кілометрів від коханого, чекає наречена Олена Валюс. Дівчина служить в Управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області, працює головним фахівцем відділу персоналу та має звання старшого лейтенанта служби цивільного захисту. Незадовго до поранення пара вирішила побратися. Важкий період для усіх військових не спиняє молодих людей, адже такий крок лише зміцнить віру обох у щасливий день, що врешті настане. Євген перебував у дніпропетровському госпіталі з пораненням ноги. Тож, про незвичайну історію кохання погодилася розповісти Олена.
Євгеній та Олена Єршови, фото - Владислав Чернавін
Євгеній та Олена Єршови, фото - Владислав Чернавін
- З Женею нас познайомив його друг, теж військовий. Женя дуже сподобався мені тільки я його вперше побачила. В ньому відчувалася душа, а ще він був дуже турботливим та культурним. Але телефонами спочатку ми не обмінялися. Допомогла знайти Женю моя подруга. Як виявилося потім, я йому сподобалася, але він соромився запитати мій номер телефону. Потім стали бачитися у компанії друзів і Женя взяв ініціативу в свої руки. Тож, стали зустрічатися на побаченнях та намагалися якомога більше часу проводити разом. На наш час у нас дуже теплі і хороші стосунки. Ми обоє зрозуміли, що перебуваємо «на одній хвилі». У Жені я побачила справжнього чоловіка, справжнього офіцера, для якого цінне поняття честі та відповідальності. Він пишається і тим, що я теж служу в Управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій, - говорить дівчина.
Євгеній та Олена Єршови, фото - Владислав Чернавін
Євгеній та Олена Єршови, фото - Владислав Чернавін
Романтичні прогулянки перервав сигнал тривоги. Коханий за своїм військовим обов’язком повинен був вирушити на Східний фронт. Сьогодні він пройшов Красний Луч, Старобишеве, Іловайськ. А тоді ще не всі уявляли, що чекає далі. У рідкісні хвилини перепочинку закоханим вдавалося зателефонувати одне одному. Звичайно, замість польової пошти зараз є мобільні телефони. Хлопці змінювали картки та шукали зв’язок, досить було сказати рідній людині «я живий». Про всі страшні події Євген своїй коханій не розповідав, беріг її від того, що довелося пережити самому.
Євгеній та Олена Єршови
Євгеній та Олена Єршови
- Почалося все з Донецького аеропорту, 26 травня був запеклий бій. Умови іноді були жахливі. Спали просто на землі, під дощем не було чим прикрити голови. Доводилося брати овочі у місцевих жителів. Я говорю, що там, де найбільш катастрофічні «гарячі точки» завжди і мій Женя. Поблизу Іловайська він та його товариші потрапили у полон. Женя вже тоді отримав поранення в ногу, але я про це нічого не знала. П’ять днів він не виходив на зв'язок, а ми вдома дивилися усі випуски новини та дзвонили на усі «гарячі» лінії. Залишалося лише молитися, - розповідає наша героїня.
Євгеній та Олена Єршови, фото - Владислав Чернавін
Євгеній та Олена Єршови, фото - Владислав Чернавін
Нарешті вийшовши на зв’язок, він не одразу зізнався нареченій про поранення та визволення з полону. Не скаржився, лише потім сказав, що травмувала куля, але зараз все добре. Євгеній спочатку промовчав, що бойове поранення далося взнаки. Після операції він потребує тривалого лікування та курсу реабілітації. Його щире бажання – міцно стати на ноги, щоб бути готовим далі захищати Батьківщину.

За період, доки Євгеній воював, пара бачилася всього два рази, а це лише коротких 11 днів. У останній свій приїзд він запропонував дівчині руку і серце, сказавши, що так йому буде легше знову йти на війну. Не вагаючись подали заяву та призначили дату. Одружуватися закохані вирішили у формі, замість традиційних вбрань. «Я пишаюся тим, що буду носити його прізвище. Для мене він – Герой. Це велика честь бути у формі на своєму весіллі, Женя пережив цю війну і в іншому одязі ми себе не уявляємо у такий день», - каже Олена.
Євгеній та Олена Єршови
Євгеній та Олена Єршови
Таку визначну подію неможливо приховати від великого колективу Служби порятунку. Дізнавшись про те, що герой війни одружується з співробітницею Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області, начальник Управління генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Федорчак всіляко посприяв приїзду Євгена у Кіровоград для церемонії одруження.
- Віктор Васильович зі співчуттям поставився до нас, розуміючи, що у наші нелегкі часи таке може статися з кожним. Він надав усю можливу підтримку, щоб ми переконалися, що життя налагоджується. Своїм новим життям ми завдячуємо саме начальнику, - каже Олена.
Після весілля та свого одужання Євгеній знову планує повернутися у район бойових дій. Олена змирилася з цим рішенням, вона вийшла заміж за офіцера. До звичайних привітань молодій парі хочеться додати головне на сьогодні – миру і спокою. Приєднується до усіх святкових побажань молодому подружжю і колектив Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в області!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!