На Кіровоградщині працюватиме «Журналістська школа здоров’я»

05.12.14, 10:00

Цікавий новий проект для майбутніх журналістів та й загалом для активної молоді починає напередодні нового року Кіровоградський прес-клуб. Це буде «Журналістська школа здоров’я», у рамках якої юнаки та дівчата – студенти Кіровоградщини – дізнаються багато нового про репродуктивне здоров’я і планування сім’ї, навчаться основам написання інформаційних матеріалів та зможуть взяти участь у конкурсі на кращу статтю.

Керівник Кіровоградського прес-клубу Вікторія Талашкевич розповідає, що вже третій рік ця громадська організація опікується питаннями просвіти мешканців області щодо важливості збереження репродуктивного здоров’я жінок та чоловіків. На початку осені Прес-клуб став членом «Всеукраїнської коаліції з репродуктивного здоров’я та планування сім’ї», яка об’єднала у нашій державі біля трьох десятків різного роду громадських організацій. Коаліція була створена у результаті роботи проекту «Репродуктивне здоров’я в Україні», метою якого якраз і є підтримка та посилення участі організацій громадянського суспільства у впровадженні програм із репродуктивного здоров’я та планування сім’ї, а ще – покращення інформаційно-просвітницької та профілактичної роботи у громадах.

Що ж стосується проекту «Журналістська школа здоров’я», то він діятиме завдяки перемозі Прес-клубу у конкурсі малих грантів, що його провів Благодійний фонд «Здоров’я жінки і планування сім’ї» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). У рамках проекту у Кіровограді протягом лютого-квітня 2015 року відбудеться шість тренінгів для юнацтва. У першу чергу, звісно, для студентів філологічного факультету Кіровоградського державного педагогічного університету, адже це майбутні журналісти і редактори. Навчивши їх грамотно писати про репродуктивне здоров’я, залучивши до підготовки конкурсних матеріалів Прес-клуб виховає у журналістів увагу до питань репродуктивного здоров’я. Але якщо в інших вищих навчальних закладах Кіровоградщині будуть бажаючі пройти тренінг – будь-ласка, представники Прес-клубу із задоволенням проведуть заняття для молоді! А конкурс на підготовку медіа-матеріалів на тему репродуктивного здоров’я і планування сім’ї взагалі буде відкритим для всіх мешканців області віком до 35 років (згідно українського законодавства якраз це граничний вік для категорії «молодь»).

Тож, нині, Кіровоградський прес-клуб готує програму тренінгів і положення про Конкурс медіа-матеріалів. Всі, кому цікаво запросити представників Прес-клубу до вузу на тренінг, або взяти участь у конкурсі, можуть звертатися до Вікторії Талашкевич: viktal2004@rambler.ru, 050-321-39-19, або через групу «Прес-клуб»: https://www.facebook.com/groups/kirovohradpresscl... До речі, грантова програма для недержавних організацій триватиме в Україні два роки, і всі, хто зацікавлений у здійсненні адвокаційної та просвітницької діяльності з питань репродуктивного здоров’я та планування сім’ї зможуть взяти участь у другому етапі програми у 2015-2016 роках. Придумати цікавий проект, подати заявку і отримати фінансування!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!