«Школа громадської участі-2»: від теорії до практики!

22.12.14, 16:33

Проект Інститут соціокультурного менеджменту (ІСКМ) «Школа громадської участі-2» за фінансової підтримки Фонду ім. Ч.С.Мотта, що розпочався на початку 2014 року активно продовжує свою реалізацію. З початку року вже було проведено 2 тренінги для 20 учасників практично з усієї України. Напередодні Нового року , з 15 по 17 грудня 2014, було проведено третю частину Школи у м. Львів – Брюховичі. На перших двох частинах учасники знайомилися з такими основними поняттями, як соціальний капітал, а також вчилися його збільшувати. Центр місцевої активності – що це таке, як його створити.

Відмінністю третьої частини стало те, що програма була сформована самими учасниками. Проаналізувавши анкети двох попередніх частин Школи, Інститутом соціокультурного менеджменту були залучені відомі тренери Андрій Круп’як (Товариство Лева, м. Львів) та Левко Довган (Західноукраїнський ресурсний центр, м. Львів), які вже протягом багатьох років навчають громадських активістів з таких тематик, як «розвиток громад» та «складання проектної заявки».

Перший день тренінгу був присвячений (2 сесії) був присвячений темі «Роль комунікативних навичок для соціального аніматора», які проводив Лев Абрамов (президент Інституту соціокультурного менеджменту). Половину наступного дня учасники навчалися «розвитку громад та економічному розвитку громад», що проводив Левко Довган (Західноукраїнський ресурсний центр, м. Львів).

Друга половина другого дня та перша третього були присвячені «написанню проектів»., яку проводив Андрій Круп’як (Товариство Лева, м. Львів). Ця тема потребує багато часу, більш того , якщо дехто з учасників тільки розпочинає свою діяльність. Розділившись на декілька груп, учасники спробували розробити проект. Це стало дуже корисно для всіх, адже кожен отримав слушні зауваження щодо всіх пунктів при написанні проектів.

Приємною несподіванкою та надихаючим прикладом для учасників Школи-2 стало повідомлення від випускника Школи-1, заступника Маловиськівської районної ради Кіровоградської області про те, що він став фіналістом конкурсу "Кращі практики місцевого самоврядування 2014", на який він подав практику " Створення центрів місцевої активності для розвитку громади на базі будинків культури та бібліотек". Конкурс організовано Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово - комунального господарства України у співпраці з Департаментом демократичних Інститутів та врядування Генерального секретаріату Ради Європи. За результатами прискіпливого конкурсного відбору практика отримала Диплом ІІ ступеня (ІІ місце) в категорії практик " Влада та громада:інформування, діалог, участь".

За три дні тренінгу учасники ще більш стали згуртованими, отримано відповіді на багато питань, а також безцінним став отриманий досвід. Сподіваємось, спільні ідеї скоро розпочнуть своє втілення. Ми впевнені, що анімуємо весь світ, адже спільними зусиллями, вірою та знаннями, ми спроможні дійти до поставленої мети і приклади цьому є. Отже, соціальні аніматори Школи громадської участі, «вперед до зірок».

Проект «Школа громадської участі -2» продовжує свою роботу і у 2015 році, учасників чекають ще не менш цікаві тренінги, досвід провідних українських та міжнародних експертів. Слідкуйте за нашими новинами на сайті Інституту соціокультурного менеджменту www.lacenter.org.ua, а також у мережіFacebookгрупа «Центри місцевої активності України».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!