​Виховання свідомих пішоходів – одне з основних завдань Державтоінспекції

27.12.14, 10:00

Збереження життя і здоров’я дітей було і залишається пріоритетом у діяльності Державтоінспекції. Адже кожній дитині, щоб стати свідомим учасником дорожнього руху, необхідно з раннього дитинства вивчати елементарні правила поведінки на вулицях і дорогах.

Традиційно працівники Державтоінспекції Кіровоградщини напередодні та під час зимових та новорічних свят відвідують вихованців підшефних навчальних закладів, зокрема минулого тижня працівники завітали до підшефної Світловодської спеціальної школи-інтернату №1, з колективом якої підтримують тісний зв’язок уже багато років, з метою розповісти про правила великої дороги і тим самим уберегти від неприємностей.

Інспектор ДАІ Юрій Ліненко з перших хвилин зустрічі заволодів увагою дітлахів повчальними історіями про сумні наслідки недотримання Правил дорожнього руху, необережність на дорозі, основні причини дорожньо-транспортних пригод та навела декілька прикладів, як таких ситуацій уникнути. Крім того, працівники ДАІ показали дітлахам соціальний ролик про наслідки дорожньо-транспортних пригод, які сталися на території Кіровоградської області та їх причини. Спочатку тихі і несміливі, хлопчики та дівчатка пожвавішали на очах під час вікторини, де кожен хотів показати свої знання, пригадуючи Правила дорожнього руху.

Також працівники нагадали юним пішоходам про небезпеку, яка їх може чекати під час участі у дорожньому русі в темний час доби. Для того, щоб дітлахи стали помітнішими на дорозі у темряві, гості із ДАІ вручили їм світло відбиваючі елементи – флайтери.

Не обійшлося і без подарунків. Слухачам працівники Державтоінспекції вручили письмове приладдя, і, звичайно ж, солодощі. Вихователі отримали тематичні листівки, які допоможуть виховати у малюків повагу до ПДР. У свою чергу, вихованці закладу розважали гостей веселими піснями, танцями та цікавими сценками.

Зайвий раз хочеться нагадати батькам, учителям та водіям, що тільки разом ми зможемо відвернути біду від наших дітей. Саме своїм прикладом вихованої поведінки на проїзній частині ми прищепимо малечі ази культури і навчимо її бути зразковим учасником дорожнього руху.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!