Діти - під наглядом камер: Хто платитиме?!

03.02.15, 14:25

У всіх школах і садочках міста Кіровоград будуть встановлені відеокамери. Про це повідомив на прес-конференції секретар міської ради Іван Марковський, пише сайт ДЕГО "Флора". За інформацією джерела, встановлення камер відбудеться на кошти, виділені із бюджету, однак, Іван Іванович не уточнив, про яку суму йде мова.

Сайт "Тусовка" проконсультувався зі спеціалістами, які встановлюють камери спостереження у Кіровограді, і Тимур Сидоренко - магазин "Безпека", - розповів, що вартість установки одного комплекта обладнання (це робота спеціаліста, дві камери, спеціальна база, яка збирає інформацію та решта начиння) буде складати 5000-6000 грн. Втім, кінцева вартість може коливатися залежно від курсу долара. Для Кіровограда це досить актуально, адже доки пройдуть всі тендери, початкова вартість робіт та обладнання може суттєво зрости. Нагадаємо, що минулого року Центр соціальної реабілітації діток-інвалідів саме через подібні причини так і не купив автобус у Черкасах на виділені із бюджету гроші (постачальник відмовився продавати транспорт у грудні за ціною, що була узгоджена у жовтні).

Тож, чи будуть кіровоградські діти під наглядом відео-камер, достеменно невідомо. Якщо помножити вартість встановлення камер на кількість шкіл та садочків, то сума - доволі орієнтовна, - складає 360 тисяч гривень. Це мінімум, як ми вже зазначали. Паралельно виникають інші питання, наприклад, лише наявність камер у закладі ані безпеки, ані спокою людям не гарантує. За відсутності "тривожної" кнопки чи охорони у школу можуть зайти чужі люди. Як і зараз, коли школами вештаються продавці літератури, або інші рекламні агенти. Під цим кутом зору заява Івана Марковського про встановлення відео-камер виглядає радше як данина моді, що вимагає посилення заходів безпеки, аніж реальна турбота про спокій школярів, їхніх батьків і педагогів.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!