Хочеш миру - готуйся до війни!

26.02.15, 14:00

Жителі усіх міст та сіл України зараз з великим співчуттям спостерігають в яких умовах мешкають громадяни в східних прифронтових районах України. Дні та ночі минають у підвалах, погребах інших сховищах. Всі ми живемо сподіваннями, що подібне не докотиться до інших регіонів держави, але пам’ятаємо приказку - «Хочеш миру готуйся до війни».

По всій Україні зараз вживаються безпрецедентні заходи безпеки, активізувались роботи в напрямку цивільного захисту, проводяться тематичні навчання, семінари, практичні відпрацювання. Особлива увага керівників державних органів влади та органів місцевого самоврядування всіх рівнів прикута до створення, відновлення укриттів для цивільного населення в підвалах та інших пристосованих приміщеннях.

Роботи в даному напрямку не мало проведено і на території нашого району. 23 лютого голова райдержадміністрації Олександр Сенченко та перший заступник голови райдержадміністрації Ігор Забажан інспектували стан підвальних приміщень багатоповерхових будинків міста, по вул. Леніна та вул. Кірова, перевіривши їх готовність для використання в якості укриття у випадку надзвичайних ситуацій. Разом з посадовцями були присутні представники служби порятунку та комунального підприємства. Роботу з упорядкування підвальних приміщень багатоповерхівок було виконано силами працівників КП «НМІМ».

Оцінивши стан проведених робіт очільник району відмітив, що враховуючи наявні ресурси готовність приміщень для використання в якості укриття відповідає вимогам та деякі недоліки необхідно виправити. Але все ж таки будемо сподіватись ховатись в укриттях та практично застосовувати вміння з цивільного захисту нам не доведеться.

надіслав В. ГОНЧАРЕНКО начальник відділу інформаційної діяльності, комунікацій з громадськістю та організаційної роботи апарату Новомиргородської райдержадміністрації



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!