Аналіз ринку нерухомості Кіровоградщини

27.02.15, 14:00

Минулого року на майданчику OLX зафіксований ріст пропозиції житлової та нежитлової нерухомості в Кіровоградській області на рівні 33% порівняно з 2013 роком. Це свідчить не лише про активізацію дій власників, але й про більш часте використання інтернет-майданчиків для пошуку покупців. На 50% виросла пропозиція оренди квартир, на 75% частіше пропонували в оренду приміщення. Збільшилася також кількість об’єктів на продаж: на 14% більше оголошень з’явилося щодо продажу квартир; на 19% частіше пропонували для продажу будинки; в 10 разів виросла пропозиція з продажу гаражів / стоянок. Також мешканці регіону більш охоче пропонували нерухомість для обміну – кількість таких оголошень виросла в 4 рази.

Порівняно з 2013 роком, дещо змінилася структура пропозиції. Якщо 2013 року більшість квартир продавали, то 2014 року власники більше здавали свої квартири в оренду. Спад активностіспостерігається з початку року. У січні на OLX зафіксовано на 58% менше оголошень про продаж та оренду нерухомості, ніж у грудні 2014 року. На даний момент на майданчику OLX розміщено біля 30 тис. оголошеньпро продаж та оренду житлової та нежитлової нерухомості в Кіровоградській області. 90% пропозицій (понад 25 тис. оголошень) стосуються міста Кіровограда.

автор - Оксана Венгровська PR-менеджер OLX.ua Oksana.vengrovskaya@olx.com http://olx.ua/

Довідка: OLX.UA (раніше Slando.ua) – онлайн-сервіс безкоштовних оголошень №1 в Україні. Українська база сервісу налічує понад 10 млн. оголошень і щомісяця поповнюється більш ніж на 2 млн. нових пропозицій. У середньому нове оголошення публікується кожну секунду. Сайт входить в топ-10 найпопулярніших сайтів серед українців за даними компанії Gemius (Fusion панель, червень 2014 року). Кожен п'ятий інтернет-користувач з України відвідує сайт мінімум один раз на місяць.




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!