Фільми "FOMO" та "Беліот" перемогли на фестивалі "Промінь"

26.03.15, 18:00

Днями у Педагогічному ліцеї, що діє при Кіровоградському державному педагогічному університеті імені Винниченко, підвели підсумки вже четвертого фестивалю аматорського кіно «Промінь». Цього року учні 10-11-тих класів ліцею готували для показу короткометражні фільми на тему " Людина в інформаційному суспільстві".

Творча команда фільму "FOMO"
Творча команда фільму "FOMO"
Всього на фестиваль було подано 11 творчих робіт - як від команд, так і від окремих авторів, які навчаються у правових, філологічних та фізико-математичних класах ліцею. Член журі Вікторія Талашкевич, яка була однією із суддей і минулого року, зазначає, що рівень робіт на фестивалі "Промінь-2015" суттєво відрізняється у кращу сторону порівняно зі стрічками, що претендували на нагороди весною 2014-го року.

- Мені здається, що той тренінг, який на початку підготовки учнями робіт дав їм Андрій Богданович, заступник генерального директора ОДТРК, дуже добре вплинув на кінцеву якість фільмів. І за це - окрема подяка керівництву педагогічного ліцею, яке не тільки створює для учнів чудову можливість випробувати свої сили на фестивалі, але ще й проводить такі неформальні майстер-класи, котрі часто дають людині більше знань, аніж традиційні лекції, - говорить Вікторія.

Що ж до переможців, то перше місце отримав фільм "FOMO", створений учнями 10-го філологічного класу-1, а спеціальний приз - фільм "Беліот" від творчої команди учнів 11-го філологічного класу-1. Обидві стрічки набрали майже рівну кількість голосів сереж членів журі, тож перші два призи поділили саме ці чудові роботи. Друге місце заслужено отримала команда, яка створила фільм "Bit Collectors" (11 фізико-математичний клас) з чудовою анімацією, а бронзу отримала команда 10-го фізико-математичного класу за класний фільм-ролик "Молодь в інформаційному суспільстві".

Окремі призи з відзнакою "За героїзм!" отримали з рук Вікторії Талашкевич автори фільмів "Мой маленький мир в большом информационном обществе" (11 правовий клас-1) - цей фільм створила, написала та зняла одна дівчинка, а також команда фільму "Мисливець та рибалка в інформаційному суспільстві" (11 фізико-математичний клас) - у фільмі головний герой напів-оголений в холодну пору бігає Лісопарковою та залазить у воду, - а також автори фільму "Інформація навкруги нас" (10 правовий клас) - за інтерв'ю, які вони брали просто на вулиці, у перехожих, що вимагає сміливості і мужності.

Вітаємо всіх учасників!! І запрошуємо взяти участь у конкурсі "Журналістська Школа Здоров'я" - з призовим фондом у 2000 грн.! Конкурс проводить громадська організація «Прес-клуб реформ» у рамках проекту «Журналістська Школа Здоров’я», що був підтриманий Благодійним фондом «Здоров’я жінки та планування сім’ї» за рахунок коштів USAID, запрошує молодь написати статтю, або зняти ролик, або зробити серію фото, щоб розкрити такі теми, як: планування сім’ї, репродуктивне здоров’я та безпечне статеве життя.

- Ми хочемо залучити молодь до створення інформаційних матеріалів - статей, сюжетів, презентацій, фільмів, - на теми, що пов’язані із плануванням сім’ї та репродуктивним здоров’ям, а ще - підвищити обізнаність юнацтва – у тому числі майбутніх журналістів, - у питаннях збереження репродуктивного здоров’я та стимулювати хлопців і дівчат вже сьогодні, будучи школярами та студентами, самостійно готувати якісні матеріали на тему планування сім’ї та репродуктивного здоров’я , - розповідає керівник прес-клубу Вікторія Талашкевич.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!