Зустрічаємо Великдень

07.04.15, 12:00

Незабаром – одне з найбільших християнських свят – Великдень. Свято добра, віри, надії та любові. Усього того, чого нам усім так не вистачає…

Підготуватися до Великодня мали нагоду усі бажаючі, відвідавши засідання творчої студії «фАРТ».
29 березня відбувся майстер-клас з розпису великодніх писанок. Для нас, українців, писанка – не тільки символ життя, добробуту, це ще й магічний оберіг нації, її культури. За технікою виконання писанки поділяються на "крапанки" - яйця, вкриті кольоровими плямами на тлі іншого кольору; власне писанки - розписані за допомогою воску різними декоративними орнаментами; "мальованки" - розмальовані пензлем; "крашанки" - забарвлені лише одним тоном і "скробанки" - або ж "дряпанки". Окрім знайомства із традиційною писанкою, відвідувачі дізнались, як власноруч можна створити головний інструмент - «писачок».

5 квітня, на прохання постійних учасників студії, було проведено майстер-клас по створенню великоднього яйця в техніці «фільц». Валяння вовни – це особлива техніка рукоділля, в процесі якої із вовни для валяння створюється малюнок на тканині чи шерсті. Для роботи необхідна спеціальна голка.
А як підготуватися до Великодня в українських традиціях, нічого не забути і все встигнути вчасно, вам допоможе викладка тематичної літератури розташована у відділі сприяння технічній творчості молоді Обласної бібліотеки для юнацтва ім. Бойченка.




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!