Третину мільйона зібрали на Великодньому Аукціоні у Кіровограді!

09.04.15, 12:33

У середу 8-го квітня у Кіровограді пройшов Шостий Благодійний Аукціон, який традиційно відбувається у нашому місті напередодні великодніх свят. Організатори акції - Кіровоградський обласний художній музей та медіа-група «весь Кіровоград» – зібрали на аукціон 40 лотів та запросили понад сімдесят гостей. Перебіг аукціону транслювало он-лайн «Кіровоградське Інтернет-Телебачення».

Вже традиційно Аукціон проходив у приміщенні Кіровоградського обласного художнього музею, але вперше кошти, зібрані в результаті торгів, - а це понад 360 тисяч гривень, - будуть спрямовані на купівлю обладнання для потреб пацієнтів Кіровоградського обласного шпиталю, де лікуються і ветерани війни, і поранені внаслідок війни, що триває на Сході нашої країни. За словами головного лікаря госпіталю Геннадія Сябренка, планується придбати у Харкові, у вітчизняного виробника фізіотерапевтичне обладнання, яке буде вже після Великодня публічно передане і встановлене у медичному закладі. До речі, на самому початку аукціону дві власні картини у подарунок для госпіталю передала юна художниця Дарина Броншпіц!

Геннадій Сябренко, автор фото - Олена Карпенко
Геннадій Сябренко, автор фото - Олена Карпенко
Що стосується лотів, виставлених на торги, то серед них було чимало сюрпризів. По-перше, знову було виставлено лот анонімного автора – «Сільський пейзаж» - стартова ціна якого склала 2 копійки, а продали роботу за 2000 грн., тобто ціна виросла у сто тисяч разів. Так само анонімним був автор роботи «Зимовий пейзаж», якій біля ста років – картина була написана у воєнні або й довоєнні роки – і яку передала на аукціон Олена Надутенко. По-друге, на аукціоні була представлена робота відомого майстра арт-зварювання Євгена Василевського під назвою «Революція», яку передав на аукціон Олег Шрамко, голова обласної спілки фотохудожників, і яку продали за 4500 грн., зробивши чималенький внесок у загальну суму, зібрану в результаті торгів.

інфографіка - Андрій Флоренко, автор фото - Олена Карпенко
інфографіка - Андрій Флоренко, автор фото - Олена Карпенко
Патріотична тематика була підтримана на аукціоні і роботою «Колективна свідомість» Павла Пузиря, а також Кіровоградською електромонтажною компанією СП «Розумний дім» та Кіровоградським брендом опалювальних виробів UDEN-S, які надали декоративне панно та дизайнерський обігрівач під назвою «Слава Україні». Всі три лоти пішли з молотка за високими цінами, а дизайнерський обігрівач та панно покупець-благодійник Олександр Дануца передав у перинатальний центр.

Людмила Шубіна та Тетяна Ткаченко, автор фото - Олена Карпенко
Людмила Шубіна та Тетяна Ткаченко, автор фото - Олена Карпенко
Одним із визначних лотів стала і робота заслуженого художника України Бориса Вінтенка (1927-2002) надана Броніславом Куманським. Її придбала і передала у музей покупець-благодійник Тетяна Чорна. Свій вклад у проведення аукціону зробила і багетна майстерня «Офіс-майстер», яка безкоштовно оформила цю роботу відомого художника. М’яка кажучи не залишила байдужими любителів мистецтва та колекціонерів робота заслуженого художника України Сергія Шаповалові «Будинок піонерів», написана у 2004-му році і надана на аукціон Тимуром та Людмилою Сидоренко. Картина зі стартовою ціною у 3500 гривень виросла до рекордної за всіма мірками суми у 155 тисяч гривень і викликала шквал емоцій та бурхливих оплесків!

Олена Кваша і Людмила Шубіна, автор фото - Олена Карпенко
Олена Кваша і Людмила Шубіна, автор фото - Олена Карпенко
Вперше дала твір для аукціону заслужений майстер народної творчості України Лариса Зоріна - її «Великодній натюрморт» прикрасив колекцію лотів і став завершальним акордом у проведенні заходу. Картину придбав на подарунок представника німецької делегації голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко.

автор фото - Олена Карпенко
автор фото - Олена Карпенко
Подією у проведенні акції стали і роботи одесита Костянтина Скопцова та Михайла Юдовського, який нині мешкає у Німеччині. Роботи були надані культурною платформою UKRASA.ORG і викликаи чималий ажіотаж і запеклі торги. Що до інших дебютантів цьогорічного аукціону, то ними стали s молоді художники Дмитро Тарасенко та Павло Олексієнко, кіровоградські художниці Людмила Демиденко та Ольга Коломієць, знані викладачі образотворчого мистецтва Ірина Зантарія та Лариса Гарбузенко, майстри декоративно-прикладного мистецтва Людмила Кривенко, Ірина Терещенко та Майя Поліщук. Наймолодшою учасницею аукціону стала випускниця Кіровоградської дитячої художньої школи імені О. Осмьоркіна Софія Корнєєва зі своєю роботою «Початок». Її картину також було куплено і передано у фонд музею. А от колаж Оксани Калюжної під назвою «Сова» так припав до душі покупцям – родині Андрія та Любові Яновських, що вони після запеклих торгів із радістю забрали роботу додому.

автор фото - Олена Карпенко
автор фото - Олена Карпенко
За традицією, лоти для аукціону надала і галерея «Єлисаветград» - це були роботи заслуженого художника України Анатолія Янєва та молодого автора Ленура Веліляєва. Обидві лоти викликали захват у покупців, і були продані після запеклих торгів. Взяв активну участь у зборі лотів і колектив Кіровоградської міської художньої школи імені О. Осмьоркіна в особі її директора Ганни Іванової та викладача Анастасії Плітіної. Добре відомими для постійних учасників аукціону стали роботи Сергія Дриги (Одеса) та Федора Лагна, (Олександрівка). За них точилася запекла боротьба, адже автори відомі не тільки в Україні, а й далеко за її межами, тож роботи одесита, але кіровоградця за походженням були продані за 35 тисяч гривень, а «Перемога» Федора Лагна була продана за десять тисяч гривень. Всі кошти, як і гроші за інші картини, а також за квитки, а також благодійні внески, що їх зробили після аукціону Геннадій Заболотний, Олександр Дануца та Людмила Шубіна, будуть витрачені на купівлю обладнання для госпіталю.

автор фото - Олена Карпенко
автор фото - Олена Карпенко
Достатньо велику для Кіровограда суму у третину мільйона гривень вдалося зібрати, тому що такі автори як Анатолій Кімнатний, Ірина Кухаренко, Сергій Ігнатенко, Вадим Канащук та всі інші, а також колекціонери передали на аукціон твори мистецтва і об’єдналися із покупцями, щоб зробити велику і гарну справу. Оргкомітет аукціону дякує всім, хто придбав роботи – це Ірина Саєнко, Ярослав Бублик, Олександр Ткаченко, Тетяна Чорна, Тігран Хачатрян, Любов та Андрій Яновські, Олександр Дануца, Геннадій Осєтров, Сергій Компанієць, Олександр Шамардін, Ігор Гончаров, Людмила Шубіна, Олена Марцифей та Сергій Кузьменко. Всі лоти аукціону та перелік всіх, хто придбав квитки на захід, дивіться незабаром на сайті Великодній Благодійний Аукціон! Після свят на сайті буде опубліковано звіт про купівлю та передачу обладнання.

Олег Шрамко презентує роботу "Революція", автор фото - Олена Карпенко
Олег Шрамко презентує роботу "Революція", автор фото - Олена Карпенко
Довідка: Великодній Благодійний аукціон – це продаж картин, безоплатно наданих художниками та колекціонерами. У 2009-му році на першому аукціоні було зібрано 27 700 грн., і на ці кошти було придбано меблі та техніку для дитячого будинку «Наш Дім». У 2010-му році було зібрано 25 560 гривень, і придбано набір хірургічних інструментів для обласної дитячої лікарні. У 2011-му році було зібрано 70 000 грн., на які було придбано обладнання для гематологічного відділення тієї ж лікарні. У 2012-му році було зібрано 96 200 гривень на обладнання для операційного відділення обласної дитячої лікарні. У 2013 році знову побито рекорд і зібрано 113 тисяч на медичне обладнання для обласної дитячої лікарні. У 2012 році оргкомітет акції було нагороджено відзнакою Асоціації благодійників України «Сяйво добра» за проведення ІІІ-го Великоднього благодійного аукціону. Організатори отримали грант на суму 5 000 грн. від Асоціації благодійників України. На ці кошти було виготовлено буклет для V Великоднього благодійного аукціону. У 2013 році акцію було відзначено дипломом лауреата Першого Національного конкурсу «Благодійна Україна» у номінації «Благодійна акція року» за проведення ІV Великоднього благодійного аукціону. У 2014 році за рішенням оргкомітету аукціон не проходив через складну суспільно-політичну ситуацію в країні. Проте саме у 2014 році організатори акції стали лауреатами Другого Національного конкурсу «Благодійна Україна» у номінації «Благодійна акція року» за проведення V Великоднього благодійного аукціону.

Контактна інформація організаторів:
Вікторія Талашкевич - телефон: 050-321-39-19
Тетяна Ткаченко та Анатолій Кімнатний - телефони:
(0522) 24-56-81, 24-98-37, 22-36-98.




  • автор фото - Олена Карпенко
  • автор фото - Олена Карпенко
  • автор фото - Олена Карпенко
  • Олександр Дануца та Олена Кваша, автор фото - Олег Шрамко
  • Наталя Проценко з дочкою, автор фото - Олег Шрамко
  • автор фото - Олег Шрамко
  • Анна Зарєчна та Юрій Шарова, автор фото - Олена Карпенко
  • автор фото - Олена Карпенко
  • автор фото - Олена Карпенко
  • Людмила Шубіна та Тетяна Ткаченко, автор фото - Олена Карпенко
  • автор фото - Олена Карпенко
  • Геннадій Сябренко, автор фото - Олена Карпенко
  • Тетяна Ткаченко і Вікторія Талашкевич, автор фото - Олена Карпенко
  • Олена Кваша і Людмила Шубіна, автор фото - Олена Карпенко
  • автор фото - Олена Карпенко
  • Олег Шрамко презентує роботу "Революція", автор фото - Олена Карпенко
  • автор фото - Олена Карпенко
  • автор фото - Олена Карпенко
  • інфографіка - Андрій Флоренко, автор фото - Олена Карпенко

Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!