Творча зустріч "Поетична весна"

19.04.15, 16:00

Розкривається сяйво душі, розгортається простір думок, окриляються юні серця від спивання нектару Поезій. Їх магічна глибінь, почуттєвий акорд проникає в серця молодих, проростає там новим натхненням. У цьому пересвідчилися учасники поетичної зустрічі, що відбулась днями у ОУНБ ім. Чижевського.

Особливе зацікавлення в молоді викликала творча палітра поезій кіровоградської художниці слова, пасіонарної бізнес-леді, фатальної жінки Олени Надутенко. В її творчому арсеналі — декілька поетичних видань - “Я начинаю жизнь сначала”, “Три троянди”, “На теренах долі”, “Святой и грешный этот мир”, дитячі збірки. Вона вразила гостей своєю інтелектуально-душевною бесідою, дивним поєднанням щирості-жіночності-заповзятливості. І навіть за коротку мить такої зустрічі можна було оживитись її словом... полинути в піднебесся її чистоти... окрилитись її силою... встигнути полюбити ніжність жіночого серця.

У момент знайомства з молодою поетесою Надією Гармазій (Частаковою) публіка нагадувала шляхетний образ Дон-Кіхота. Тут уже квіти своїх сердець вони з трепетом кинули до ніг цієї чарівної Діви... Гармонійний синтез поетичної майстерності, материнської відданості, краси, молодості й таланту — усе це підкорило молодих людей, викликало в них прихильність і щире захоплення. Її досягнень у житті вистачило б, певно, не на одну особу. Тому що Надія Сергіївна — науковий керівник секції літературної творчості, кандидат філологічних наук, старший викладач кафедри документознавства та інформаційної діяльності Кіровоградського інституту розвитку людини, авторка кількох поетичних збірок. В її житті вміщаються любов до живопису, фотографії, танців, читання книг, написання віршів, літературознавства, вишивання, гри в шахи. Вона — наймолодший член Національної спілки письменників України та Спілки Обдарованої молоді. А її вірші глибоко проникають в душу, вивищують, наповнюють і збагачують.

Мінестрелі, барди, поети-співці. Їхня доля в житті непроста і шляхетна. Вони вміють творити на струнах часу, їм притаманна ексцентричність, неповторність, сміливе вторгнення в душу слухачів. Саме цим полонив гостей зустрічі викладач КНТУ, керівник Клубу авторської пісні та поезії “Байгород”, учасник численних фестивалів авторської пісні Віктор Холявко. Його пісні на слова кіровоградських поетів заінтригували публіку щирим виконанням, неочікуваним музичним вирішенням, артистизмом.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!