Всеукраїнський тиждень планування сім’ї проходить 11-17 травня в Україні

12.05.15, 10:00

118 подій в 11 областях України протягом лише трохи більше тижня – саме такий ритм поставили собі Програма USAID «Здоров’я жінок України» та партнери. І причина тому – Всеукраїнський тиждень планування сім’ї.

15 травня у всьому світі відзначається Міжнародний день сімей. В Україні до цієї дати традиційно проводиться Всеукраїнський тиждень планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я. У цьому році Міністерство охорони здоров’я України визначило, що тиждень триватиме з 11 по 17 травня.

Тиждень планування сім’ї це чудова можливість привернути увагу суспільства до питань репродуктивного здоров’я та планування сім’ї, оскільки народження бажаних дітей у бажаний час є запорукою гармонійного продовження роду.

На жаль, цю тему дуже часто обходять увагою батьки і тому молодь розпочинає жити статевим життям не маючи достовірної та вичерпної інформації. І тому стається така ситуація, коли сексом займаються майже всі люди репродуктивного віку, а як робити це безпечно, щоб уникнути несподіванок та зберегти своє репродуктивне здоров’я – знають одиниці.

Саме тому Програма «Здоров’я жінок України» приділяє значну увагу саме інформаційно-просвітницькій роботі і у співпраці з Міністерством охорони здоров’я, міжнародними організаціями та партнерами у регіонах розробила комунікаційну стратегію, яка має на меті охопити якомога більше людей інформацією «про це».

Щороку Програма «Здоров’я жінок України», разом з партнерами з регіонів, готує низку заходів, що покликані залучити, проінформувати, проконсультувати та заохотити дізнатися більше про своє репродуктивне здоров’я.

Враховуючи, що «репродуктивний вік» охоплює декілька поколінь (згідно з визначенням Всесвітньої організації охорони здоров’я репродуктивний вік жінки – 14-49 років), то і заходи для різних категорій також передбачено різні.

Зокрема у навчальний закладах будуть проводитись інформаційно-просвітницькі акції та кампанії, для більш активного залучення молоді будуть проводитись дебати, квести, а також флеш-моби. Звичайно, що без уваги не залишаться і звичайні містяни – інформаційні акції вулицями міста пройдуть у кожній області. Вони будуть організовані спільно з громадськими організаціями, Центрами Здоров’я та іншими партнерами.

Волонтери та активісти також завітають до торговельно-розважальних центрів, медичних установ і навіть до нічних клубів. А також зустрічайте на бігбордах ваших міст соціальну рекламу, а на телебаченні – тематичні програми та ток-шоу.

Приєднуйтесь до наших акцій, передавайте матеріали рідним, близьким та знайомим! А головне – пам’ятайте, що «Майбутнє варто планувати!»

Детальніша інформація за телефоном +38 067 290 55 01 (Микола Ябченко).

Останні новини на нашій сторінці у мережі Фейсбук http://www.facebook.com/hwupjsi



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!