ІТ-фестиваль Vesna-Soft 2015

25.05.15, 10:30

Минулої суботи, 23 травня, у Кіровограді пройшов щорічний ІТ-фестиваль Vesna-Soft 2015.

Організатори, школа програмування Ш++ збирає адептів IT-технологій вже не вперше. Проте, кожного року в програмі фестивалю з'являються нові цікаві заходи для всіх, хто цікавиться інноваціями, незалежно від того, наскільки високий рівень технічних знань у відвідувачів і скільки їм років.

Для молодих програмістів цього року організатори влаштували хакатон. Метою учасників хакатону була гра, грати в яку можна було, програмуючи карту і змінюючи її.

Справжньою родзинкою фестивалю стала презентація роботів, побудованих з LEGO, яку провели учні Новопразького навчально-виховного комплексу. Дівчата і хлопці, які займаються у гуртку "Основи робототехніки", попри юний вік - справжні зірки LEGO-будівництва. Юні винахідники привезли лише невелику частину числених діючих моделей, які ними побудовані і які здобули нагороди на Всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

Проте, найбільше у презентації приваблювало те, що кожну іграшкову конструкцію можна було не лише побачити, але й власноруч позмагатися, керуючи роботом-сумоїстом чи приборкати песика, який намагався вкусити, а потім вибачався.

Чимало охочих було випробувати ще один проект новопразьких конструкторів - екзо-руку. Ця конструкція, на відміну від більшості екзоскелетів, не створена, щоб покращити фізичні дані людини. Навіть, навпаки, вона створює коливання і таким чином заважає, наприклад, писати. Юні винахідники говорять, що створили цю конструкцію із соціальною метою. Таким чином кожний може відчути, як саме почуває себе людина із фізичними вадами.

Крім, власне, демонстрації роботів, гості з Нової Праги консультували щодо програмування конструкцій з LEGO. До речі, охочих побачити, як працюють у спеціальному середовищі програмування було чимало як серед юних відівдувачів фестивалю, так і серед досвідчених ІТ-шників.

Також було чимало охочих позмагатися, у кого сильніші мозкові хвилі. До уваги всіх охочих була гра Mindflex Duel.




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!