Містом ганяла ватага байкарів - не плутати із байкерами!

05.06.15, 14:00

Днями у Кіровограді відбувся Велодень - свято, яке має для велосипедистів неабияке значення! У суботу 30-го травня наше місто спостерігало, як ватага байкарів (не плутати із байкерами!) чисельністю близько 270 осіб рухалась колонною центральними вулицями Кіровограду!

Чоловіки й жінки, діти й люди похилого віку, одягнені у спортивну форму чи у вишиванку, у шоломі чи й у брилі, на велосипеді чи й на роликах - усі були із гарним настроєм та усмішками на обличчях! Вік найменшої учасниці – 1 рік і три місяці! Вік найстаршого учасника – 73 роки! У першому випадку мила дитина на ім`я Аріна допомогала своїй матусі Алісі Самсоновій, - велосипедистці із стажем,- реєструвати учасників події, а потім абсолютно комфортно почувала себе у спеціальному дитячому велокріслі під час параду велосипедистів! А у другому випадку велолюбитель зі стажем Н. Філіпов, не зважаючи на свій вік, міг би дати фору багатьом молодим хлопцям, що прибули на Свято!

Після невеликої офіційної частини, на подвір'ї центру здоров`я «Драйв», який є традиційним партнером нашої акції) учасники вишикувались у колону позаду машини-супроводу ДАЇ. Попереду колони рухався Президент клубу велолюбителів «Там-Де-Ми» Сергій Ларшин. Всі, хто мав бажання та засіб, що рухається за допомогою зусиль людських м`язів, змогли безперешкодно проїхатись тими вулицями, якими, зазвичай, пересувалися лише у якості пасажирів громадського транспорту.

Сергій Ларшин пише, що приємно було споглядати розчарування на обличчях водіїв, що застигли на перехрестях після примусу даїшників: «Оставаться на перекрёстке, до того как проедет последняя машина сопровождения!». Зробивши пам’ятне фото біля мерії, колона рушила далі вулицями міста, вигукуючи «Ве-Ло-День!!!» - «Ве-Ло-День!!!» - «Ве-Ло-День!!!»… У такому форматі учасники святкування дісталися однієї з найулюбленіших місцин кожного кіровоградця - Лісопаркової зони!
- На Лісопарковій, дякуючи зусиллям активістів велоклубу «Там-Де-Ми», відбулася аматорська естафета з елементами мультигонки, біатлону та гонки з перешкодами. П`ять сотень метрів траси з різними конкурсами та перешкодами,- це подарунок клубчан нашим дорогим кіровоградським байкерам, як вдячність за підтримку велосипедного руху!, - пише Сергій Ларшин.

Клубний механік-ентузіаст В`ячеслав Калюжний, маючи золоті руки та не абиякий хист, змайстрував луки зі стрілами, для конкурсу «Робін Гуд». Ще до початку змагань, від бажаючих «стрельнути» з чудо-лука, змайстрованого із водопровідних труб, не було відбою. Дякуючи самовідданій праці та альтруїзму, клубчанина Олега Короля, на карті естафети з`явились такі конкурси як «Баскетбол», «Яблуко», та «Піт-Стоп».

Загалом, на трасі було 8 етапів, де потрібно було і зберегти рівновагу, і промчати повз розкладені на землі колоди, і поцілити невеличким м`ячем у імпровізований баскетбольний кошик тощо. Підготовка галявини для естафети, не зважаючи на примхи погоди, підготовка у день проведення, забезпечення матеріалами та реквізитом, роздруківка бланків, фіксація результатів та допомога учасникам,- усе це заслуга завзятих велолюбителів, котрим не байдуже, як пройде свято Велодня у нашому місті. Учасники змагались спочатку у загальнокомандному заліку, а надалі, у індивідуальному, боролися за медалі, грамоти та призи. Цінні подарунки та відзнаки учасникам були люб`язно надані обласним центром «Спорт для всіх» та магазином «ВЕЛОКРУТ». За що їм величезна подяка!! Після декількох годин змагань, було визначено переможців у категоріях «Чоловіки» та «Діти до 16 років». У першій групі перемогу дістав Ярецький Антон із результатом 02:18. Срібло у індивідуальному заліку отримав клубчанин, котрий разом із іншими небайдужими байкерами під дощем майстрував етапи для цієї гонки - Томашин Костянтин (02:38). Третій результат із часом 02:40 продемонстрував Гостренко Олександр. У дітей із бронзою лишився Кононенко Іван (03:19). На другу сходинку п`єдисталу піднявся Пономаренко Андрій (02:49). А відзнаку найвищої проби, за зайняте перше місце, у індивідуальному заліку, отримав Якименко Ілля (02:46).

Навіть із урахуванням того, що були технічні паузи та вимушені зсуви у графіку змагань, усі учасники залишилися задоволеними та від`їжджали з місця проведення змагань з усмішками та у доброму гуморі! Величезна дяка та низький уклін від імені усіх, хто пройшов свято від початку до кінця Сергію Ларшину! За вирішення вервиці бюрократичних питань для проведення свята - Горцу Юрі! За натхнення свята, за допомогу з реквізитом та підготовкою етапів, а також, за ідею естафети - Олегу Королю та Вячеславу Калюжному! За майстерні руки, витрачений час та відповідальне ставлення до справи - Ризі Євгену, Томашину Костянтину, Король Євгенії, Вейчуку Олександру, Пічугіній Олені, Ярошенко Ользі, Чудіновських Андрію, Сівер Миколі, Шалюті Сергію та Єременко Антолію! За вагомий внесок та допомогу у якості волонтерів та рефері етапів вело естафети!

Дякуючи єднанню зусиль усіх зацікавлених любителів велосипеду у всіх його проявах, свято Велодня набуває форм та змісту, а у пам`яті лишаються спогади, котрі прийшовши на згадку якоїсь миті, визвуть невимушену посмішку та приємні емоції! Ми з вами якісно довели, велосипед - це не лише засіб для пересування! Це філософія та стиль життя, спосіб єднання та засіб самовираження! Давайте впроваджувати ідеї «велосипедизації» ще активніше та якісніше, і наступного Велодня, у колонах кіровоградських байкерів, можливо, вже буде не близько 300, а на сотню – дві більше!

Прес-служба Кіровоградського клуба велолюбителів «Там-Де-Ми»




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!